IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Масаж с вулканични камъни – кои са предимствата му?

21 април 2019 12 00

Използва се при редица проблеми

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

По-мрачното време и сезонът предразполагат към пролетна умора. За да се избавите от болките в ставите, главоболието и меланхолията по това време на годината, е добре да се движите повече и да ходите на масаж поне веднъж месечно.

Има най-различни видове масажи. Този с топли вулканични камъни е един от най-популярните при неразположения през пролетта. Той помага на тялото, подложено на стрес, да се отпусне.

Гладките камъни, използвани по време на така наречената „Stone therapy“, се нагряват до 50 градуса и се поставят на определени части на гърба и краката. Така топлината активира седем енергийни центъра на организма.

Кои са предимствата на масажа с вулканични камъни?

Подобрява циркулацията на кръвта и лимфата

Чрез кръгови движения, вибрация, почукване и разтриване с нагорещените камъни, кръвта в частта на тялото, която се третира, се раздвижва, а с това се стимулира и движението на лимфата, която изгражда имунитета и така защитава организма. Това е един вид детоксикация, която се отразява добре на организма.

Подсилва имунитета

Масажът подпомага работата на имунната система. Кръвни проби, взети преди и след въпросната терапия, показват, че хормонът аргинин-вазопресин регулира кръвното налягане и задържането на вода. Този масаж се препоръчва през зимата и рязката смяна на температурите, когато тялото е предразположено към настинки.

Облекчава раздразнението

Масажът с вулканични камъни е чудесен за релаксация при хора, които имат проблеми с нервите или са прекалено стресирани от определени обстоятелства. Топлите камъни, поставени на различни точки от тялото, успокояват и намаляват раздразнителността и главоболието.

Отпуска мускулни болки

Една от основните ползи на масажа е отпускането на мускулите след прекомерно натоварване, схващане или някаква травма. Движенията с камъните увеличават притока на кръв в определени области, в които човек изпитва болка. От друга страна редуването на топли и студени камъни намалява възпалението.

Помага при безсъние

Ходенето на масаж с вулканични камъни в края на деня може да ви помогне да заспите по-лесно и да имате качествен сън, ако преди това тревожността и стресът не са ви давали да спите. Движенията с камъните по гърба имат успокояващо действие, което помага на тялото да изпадне по-лесно в покой.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари