IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да си направите скраб срещу черни точки?

18 април 2019 11 40

Медът има прочистващо действие

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Кой не иска здрава и гладка кожа? Понякога в клетките се увеличава свръхпроизводството на мазнини и това предразполага към образуването на акне, черни точки и възпаление. Невинаги тези проблеми могат да се решат в домашни условия и посещението при козметик е задължително.

Когато не разполагате със свободно време или средства за почистване на лицето при специалист, може да пробвате няколко метода вкъщи. Черните точки са доста притеснителни. При по-широко отворените пори навлизат по-лесно мръсотии, които ги запушват. Те не могат да бъдат премахнати лесно, но скрабът с мед върши отлични резултати.

Необходими продукти:

1 банан

1 супена лъжица овесени ядки

1 супена лъжица пчелен мед

Как да си го приготвите?

Вземете подходяща купа. Обелете банана и го смачкайте хубаво с вилица. После прибавете към него меда и овесените ядки, които предварително сте счукали в хаванче, за да станат на по-ситни парчета. Разбъркайте хубаво всичко.

С получената смес намажете лицето си с кръгови движения. Наблегнете на носа и скулите, където най-често се запушват порите.

Оставете скраба да постои около 10 минути. След това измийте внимателно лицето с хладка вода.

Медът има прочистващо и противовъзпалително действие. Попаднал в кожните клетки, той прочиства мръсотиите в дълбочина. От друга страна овесените ядки ексфолират и спомагат за падането на мъртвата кожа и черните точки. Витамините в банана подхранват и омекотяват кожата, помага при по-мазна кожа.

Ако пък ходите редовно на почистване на лицето, може да си правите домашния скраб между процедурите.

Как да премахнем черните точки с натурални средства?

Как да си приготвите у дома лосион за почистване на лице?

Скраб за пети – как да си го приготвите?

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари