IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изпробвано: Как се справих с пигментните петна?

15 май 2019 11 30

Подготовката за всеки сезон има отношение и към грижата за кожата

Снимка: Eucerin

Снимка: Eucerin

Температурите се покачват бавно, но сигурно. Денят е осезаемо по-дълъг, а аз вече планирам подготовката си за топлия сезон.

Измежду прелистване на тенденциите в дрехите и аксесоарите, си поставям и нова задача – да открия най-добрия и ефективен начин за борба с пигментните петна.

Принципно съм родена с естествено тъмна коса, която контрастира на изключително бялата ми кожа. И това е страхотно, но не и когато има слънце около мен. Защо ли? Защото никога не съм имала качеството да хващам този перфектен шоколадов загар, а върху лицето ми, успоредно с първите силни слънчеви лъчи, се появяват и пигментните петна.

Разбира се, когато започвам да нося и по-феерични рокли или потници, пигментните петна се настаняват удобно по рамената, деколтето, а от миналата година – и по ръцете ми.

За съжаление, веднъж появили се, те не си тръгват с лятото, а остават и през останалите сезони, което създаде в мен лек страх от слънцето и дори дискомфорт във външния вид.

И тъй като всеки сезон си има своята специфика в грижата за кожата, се впуснах в опитване на нов продукт, с който тази година да планирам едно лято, а и не само, без пигментни петна.

Винаги са ме учили, че за да се справиш с един проблем, трябва да опознаеш причините за него.

Този подход и приложих. Основната причина за появата на тези пигментни петна е увеличеното производство на меланин. Това е естественият пигмент, който оцветява кожата ни. Като естествена защитна реакция, нашето тяло произвежда меланин, който поглъща енергията на вредните ултравиолетови лъчи на слънцето. При този процес кожата потъмнява и придобива тен от слънцето. Ако в дадена зона от кожата се образува прекалено много меланин, в тази област се развиват видими пигментни петна. Това наричаме хиперпигментация.

И тъй като споменах, че съм с изключително бяла кожа, сега е моментът да споделя и друго – причината за въпросното състояние може да се дължи както на излагане на слънце, така и в следствие на възрастта, хормонални проблеми или дори прием на хормонални контрацептиви. Така че далеч не си мислете, че сте застраховани и че този проблем няма да ви се случи.

Информираният избор за мен бе Eucerin® Anti-Pigment с неговата нова патентована активна съставка Thiamidol. Именно тази съставка действа директно върху производството на меланин в кожата. Тоест действа върху това, което причинява проблема, за да го премахне изцяло.

Серумът е с двойно действие и на практика е нова технология, събрана в два контейнера – в първия е съставката Thiamidol, а във втория – формула с късо и дълговерижна хиалуронова киселина. Серумът намалява тъмните петна и спомага за обновяване външния вид на кожата, за да бъде тя сияйна и с равномерен тен.

Аз започнах да използвам серума всеки ден, тъй като препоръчителна е именно редовната употреба, като нанасянето може да бъде до четири пъти на ден.

Моят личен съвет е да използвате серума в комбинация с останалите продукти от серията за максимален ефект. Към Eucerin® Anti-Pigment Серум с двойно действие има създадени дневен крем със слънцезащитен фактор SPF 30, нощен крем с формула с декспантенол и спот-коректор, който можете да нанасяте прецизно директно върху зоните с хиперпигментация.

Защото кожата ще ни се отблагодари за правилната грижа с перфектен външен вид. Защото красотата няма сезон.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари