IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Движение и хранене: Как да оформим тялото за лятото

27 май 2019 14 40

Диетолог с точни съвети преди топлите месеци

Снимка: Pexels

Снимка: Pexels

Как да влезем във форма през лятото, обяснява британска диетоложка. Според Клеър Барнс най-важното е добре познатата симбиоза между здравословно хранене и движение. А за да има добри и бързи резултати, то е важно да следваме колкото се може по-рано и по-дълго точния режим, пише и в. Daily Star.

Не чакайте повече, обяснява Барнс. Следвайки някои основни и лесно осъществими стъпки, постепенно ще се сдобиете с мечтаното плажно тяло“, обяснява специалистката от „Lepicol Lighter“.

Ето и точните стъпки:

Поставете си цел

Когато имаме цел, към която да се стремим, сме по-добри в постигането ѝ, обяснява Барнс. Влизането в добра форма трябва да е осъзнат избор. По пътя към отслабване е необходимо с течение на времето да следваме определени стъпки. Ако първата ни цел е да се сдобием с плажно тяло за лятото, трябва да осмислим и каква ще бъде целта ни след това. Споделете своите цели с близки и приятели и си представете визуално как ги постигате.

Яжте натурална храна

Ограничете преработените храни и рафинираните въглехидрати като бял хляб, паста, торти, сладкиши и захар. Препоръчително е обаче захарта да не се заменя с изкуствени подсладители. Клеър Барнс препоръчва постепенно да се откажем от нея. Диетоложката съветва да се придържаме към лесни алтернативи на преработените храни, като например да заменим обедния сандвич със салата.

Балансирайте нивата на кръвната захар

За да поддържаме баланса в нивата на кръвната захар, е необходимо да хапваме редовно през деня. Ако е необходимо, между храненията могат да се консумират леки здравословни закуски. Сложните въглехидрати като плодове, зеленчуци и пълнозърнести продукти бавно освобождават енергия и осигуряват фибри, които ни карат да се чувстваме сити по-дълго време. Протеините и мазнините също допринасят за поддържане на нивата на кръвната захар, така че е необходимо те да се комбинират на всяко ядене. Клеър Барнс препоръчва ястията да се „градят“ около зеленчуците, към които да се прибавят останалите продукти. За здравословно похапване между храненията диетоложката препоръчва хумус, зеленчукови пръчици, сушени плодове, ядки, микс от семена.

Приемайте хуск

Богатият на фибри хуск подобрява чревната дейност, съдейства за отделянето на отпадъчните продукти и подпомага отслабването.

Открийте начин за справяне със стреса

Стресът се свързва с натрупване на мазнини в коремната област, което може да доведе до възпалителни заболявания. Намерете начин за справяне с напрегнатото всекидневие – прекарвайте повече време на открито и открийте баланса между професионалния и личния живот с помощта на осъзнаване, медитация или йога.

Движете се

Планът за отслабване трябва да включва умерена физическа активност. Силовите и кардио упражнения допринасят за изгаряне на мазнините. Клеър Барнс съветва желаещите да се преборят с излишните килограми да изберат занимания, които им доставят удоволствие, например каране на велосипед или плуване.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари