IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ноктопластика – защо да я избягвате?

29 май 2019 11 40

По-добре се лакирайте сами

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Ноктопластиката е бърз начин за удължаване и укрепване на ноктите. До нея прибягват много жени, които искат да имат перфектния маникюр. Дали чрез гел, акрилна течност и прах или с прикрепване на връхчета, той е доста по-издръжлив от обикновения, но на каква цена?

През последните години самата процедура доста поевтиня и стана все по-достъпна, но с това се появиха и много салони, в които качеството е под съмнение. Дори и да се извършва от специалист, ноктопластиката носи повече вреди, отколкото ползи за нокътя.

Гъбички, инфекции, алергични реакции, разслояване на нокътната плочка, са част от проблемите, които може да получите, ако по-често се подлагате на този метод на моделиране на ноктите.

Tialoto.bg подбра четири основни причини, поради които да избягвате ноктопластиката през този сезон:

Ноктопластиката вреди на тялото

Като се замислите, ще установите, че процедурата вреди не само на ноктите. Най-вече самите UV лъчи, при които въпросният гел се изпича, имат отрицателно въздействие върху тялото. Ако по-често си правите ноктопластика, то със сигурност процентът на облъчване при вас е по-голям. Покриването на ноктите с гел или акрил може само да влоши някои проблеми, появили се по ноктите и кожата около тях. Освен това, ако отложите във времето свалянето им, инфекцията може да се задълбочи.

Твърде много химия

Има жени, които на всеки 20 дни си сменят маникюра чрез ноктопластика. Дори и да е здрава, нокътната плочка започва да изтънява с времето. Ако не се направи почивка след 2-3 процедури, химиите в препаратите ще причинят болка, промяна в цвета, цепене на ноктите и подпухване на кожата около тях. Те се просмукват в тялото и могат да доведат до увреждане на дихателната система.

Източник: IStockphoto

Стареене на кожата

Както стана ясно, кожата около ноктите също страда от вредните съставки на гела и акрила. В комбинация с UV лъчите, стареенето се увеличава, появяват се пигментни петна, алергии и дерматит.

Инфекции

Основният довод, който да ви накара да се лакирате сами вкъщи, вместо да ходите на ноктопластика. Покрити с гел, ноктите са идеалната среда за развитието на гъбички и инфекции. Същото важи и за пиленето преди лакиране. Когато плочката се разслои или изтънее, в нея бактериите проникват по-лесно.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари