IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съвети от фризьори: Как да разберем, че се нуждаем от подстригване

17 юни 2019 14 40

Кога е време да посетим салона за красота

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Независимо колко много се грижите за външния си вид, понякога е трудно да разберете кога имате нужда от освежаваща прическа. Още повече, че ходенето до салона изисква време, средства и много хора се отказват да го посещават точно по тези причини. Освен ако вече не е много наложително.

Отлагането на подстрижката обаче понякога се отразява зле на косата. Още повече, че когато излезем от салона, винаги се чувстваме по-свежи, по-леки и по-красиви. Невинаги обаче уцелваме правилния момент за посещение при фризьора.

Затова на помощ идват самите те, със своите професионални съвети как да разберем, че вече ни е време да посетим професионалистите.

Изтощени краища

Със сигурност един от най-показателните знаци за нуждата от подстригване са изтощените краища. Много хора смятат, че те сами могат да решат този проблем, но стилистът Пол Чучинело, който се грижи за визията на някои звезди, споделя, че това е голяма грешка.

„Изтощените краища са проблем, който ще се задълбочи, ако не бъдат подстригани правилно. Това не е времето, в което да вземете ножици и да започнете да се грижите сами за себе си. Трябва да потърсите помощта на специалист“, съветва той.

Когато краищата ви започнат да се разделят лесно и изглеждат по-светли от останалата ви коса, то тогава е време за подстрижка. Ако искате да предотвратите този проблем, трябва да ходите редовно на фризьор, който да подстригва краищата ви.

Косата ви няма форма

Добър момент за подстригване е, когато къдриците ви нямат блясък, особено в краищата, където косата е по-стара и естествените масла на скалпа не могат да достигнат.

Също така „нулевият обем е признак за спешна намеса на фризьора“, споделя Елоиз Чунг. Тя казва още, че дължината на косата играе огромна роля при направата на обем, защото по този начин поддържането му става много по-трудно.

Косата ви не се поддава на топлинна обработка

Ако не можете да извиете косата си с маша, това е знак, че трябва да посетите салона за красота възможно най-скоро. „Косата има нужда от влажност, за да се създаде форма и блясък, а това няма да се случи, ако нямате здрава коса“, споделят специалисти.

Косата ви лесно се заплита

Ако косата ви започне да се заплита постоянно и да се оформят възли, които не могат да се отвържат, то тогава трябва да си направите освежаваща подстрижка.

Ако страдате от един от тези признаци, тогава незабавно си освободете следобеда и отидете до салона за красота. По този начин ще направите услуга и на вас, и на косата ви.

 

Снимки: iStock

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари