IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр с вестник – как да си го направите?

18 юни 2019 14 40

Ще ви трябва спирт

wikihow.com

wikihow.com

Лятото е сезон, който позволява да експериментираме с облеклото, аксесоарите, маникюра. Ако ви е писнало от това да си лакирате ноктите само в един цвят, ето как да използвате някои нестандартни техники, които да приложите у дома. 

Днес ще ви покажем как да си направите маникюр с текст. Както се досещате, ще ви трябват парченца от вестник, буквите от който ще отпечатате“ върху ноктите си много бързо и лесно. 

Какво ви е необходимо?

– цветен лак за нокти

– бял или друг по-светъл нюанс;

– парченца вестник;

– спирт;

– ножица;

– пинсета;

– малка купичка;

– безцветен лак за нокти.

 

 

Как да си направите маникюра стъпка по стъпка?

1. Хубаво почистете ноктите и ги оформете с пилата. Лакирайте с основата, която сте избрали. Изчакайте достатъчно, за да може добре да изсъхнат. 

2. Сложете спирта в купичката. Може да ползвате ракия или някой стар наливен парфюм. След като изрежете листчета от вестника, които са малко по-големи от нокътната плочка, ги накиснете за кратко в спирта. 

Матиран маникюр у дома – как да си го направите?

3. С пинсетата вземете внимателно всяко парче и го поставете върху ноктите. Натиснете леко с пръст отгоре, за да може вестникът да залепне плътно. След около 1-2 минути отстранете внимателно, за да не се размаже. 

4. Получава се така нареченият трансфер на текст върху ноктите. Изчакайте около 5 минути, за да изсъхне хубаво, след което „запечатайте“ отгоре с безцветен лак за нокти. 

Маникюр с фолио – как да си го направите?

Към буквите може да добавите и други декорации, за предпочитане е те да са цветни.

Харесва ли ви? Пробвайте сами вкъщи. 

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари