IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 златни правила на течното червило

25 юни 2019 14 30

Как да го нанесем без проблем?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Един от най-предпочитаните продукти за топлите сезони е течното червило. И това никак не е случайно. Продуктът, за разлика от класическата формула на червилата, е достатъчен само с един пласт, много по-дълготрайно е и осигурява достатъчно наситен пигмент върху устните.

За да използваме максимума от него обаче, трябва да се запознаем детайлно със следните топ 5 задължителни правила.

1. Не бързайте

Колкото и по-лесно да ви изглежда, не подценявайте нанасянето. Течното червило също изисква прецизност и задължително – огледало. Съветът ни е да не го оставяте за последен щрих, докато се движите, тъй като можете лесно да изпуснете контура на устните.

2. Нанесете грим

Нанасянето единствено на течно червило може да промени начина, по който изглеждате, но е добре да използвате поне още един продукт. Тъй като течните текстури често са много по-пигментирани, добре е да създадете баланс на лицето с допълнителни сенки на очите или руж на скулите.

3. Не нанасяйте твърде много пластове

С течното червило – само един пласт е абсолютно достатъчен. За да избегнете екстрапигментация, можете да премахнете излишното количество от самата четка преди да нанесете. По този начин, с по-малко продукт, имате повече контрол върху нанасянето.

4. Сухите устни не са добра основа

За течното червило има едно особено важно правило – основата е всичко. Желателно е преди да нанесете течно червило да използвате ексфолиант, с който да почистите кожичките и да премахнете мъртвите клетки от повърхността. Така, върху гладка и мека основа, ще се радвате на пълния потенциал на течното червило.

5. Прецизност!

Ако ви е трудно да създадете перфектната граница на вашите устни с течно червило – използвайте четка. Тъй като при течните червила не е препоръчителен молив, заложете на остър и тънък край на четка, с която да оформите границите на устните.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари