IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Процедурите против целулит, които са подходящи през лятото

27 юни 2019 05 40

В началото на борбата с целулита е промяната в някои хранителни навици

Снимка: istock

Снимка: istock

Лятото е сезонът, през който не може да се прилага лазерната и фото епилация, различните инвазивни и инжекционни методи за стягане кожата на лицето и тялото. Не е тайна, че повечето естетични процедури, които се прилагат върху тялото са чувствителни към слънчевото греене. 
Стремежът на дамите към красива фигура обаче е целогодишен. По тази причина, докато почиваме от някои разкрасителни манипулации можем да се отдадем на други. 

Такива биха могли да бъдат част от процедурите за премахване на целулита по тялото и извайване на стройна фигура.

Целулитът или „портокалова кожа“ е състояние познато на над 90% от жените по света. Почти всяка една дама, сблъскала се с проблема, в даден период от живота си се е опитала да се пребори с него, пише Puls.bg. 

Най-често се наблюдава по бедрата, ханша, корема, паласките. Появяват се трапчинки по кожата, които се смятат за доста не привлекателни сред дамите.

В началото на борбата с целулита е промяната в някои хранителни навици. Има няколко основни неща, които е хубаво да се спазват. За разтварянето на натрупаните излишни вещества е необходимо да се пие достатъчно количество вода. Приемът на въглехидрати и наситени мазнини е добре да бъде ограничен. Препоръчва се и ограничаване на приема на сол.

Спортът благоприятства по-бързото премахване на целулита. Тренировките няколко пъти седмично подпомагат метаболизма и тонизират тялото. Такива могат да бъдат крос в парка, танци, йога, фитнес и други.

Процедурата, за която всяка жена се сеща, когато се спомене за целулит е ръчният (мануален) масаж. Много студия предлагат процедурата и има богат избор на пазара. Може да се прилага целогодишно, като е необходимо постоянство и последователност за постигане на дълготрайни резултати. С негова помощ се осигурява кръвоснабдяване на тъканите.

Целият материал четете тук

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари