IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стъклен маникюр – как да си го направите?

7 юли 2019 10 45

Трябва ви специално фолио

IStockphoto

IStockphoto

Юли месец вече дойде. Предстоят ни много вълнуващи летни мигове. Ако сте поканени на някое важно събитие или просто искате да се отличите в дискотеката с нестандартна визия и страхотен маникюр, сигурно търсите оригинални идеи.

Стъкленият маникюр, който все още е актуален, ще придаде 3-измерен ефект на вашите нокти. Въпреки че на външен вид изглежда доста сложен, сигурни сме, че ще можете да си го направите у дома, стига да имате свободно време и желание. 

Необходими материали: 

- Лак за нокти; 
- Топ-лак; 
- Цветно фолио/лентички; 
- Пинсета за поставяне на декорации; 
- Ножица.  

Как да си направите стъклен маникюр? 

Оформете ноктите по ваш вкус. Може да нанесете един слой безцветен лак или заздравител. След това подберете по-тъмна основа. Може да заложите на черно, лилаво, тъмносиньо, червено или някой друг ваш любим нюанс. 

Докато чакате ноктите да изсъхнат, вземете фолиото и го нарежете на ситни парченца. Важно е да уточним, че то се продава в магазините за козметика и има няколко разновидности. Има и удобни самозалепващи се лентички, които също може да моделирате с ножицата. 

Маникюр с вестник - как да си го направите?

За да постигнете така наречения стъклен ефект, е добре да подготвите геометрични фигури от фолиото. Ако те не се залепват, първо нанесете топ-лак и веднага наредете парченцата с пинсетата. 

Вие избирате дали да покриете всички нокти с фолио или да украсите само някои. За да ви е по-лесно, може да си нарисувате на лист как ще изглежда маникюрът. 

Полка маникюр – как да си го направите? 

Накрая нанесете топ-лак, за да може декорацията да се запази за по-дълго време. 

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари