IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мостът на цветята в Шелбърн Фолс

17 октомври 2015 06 26

Атракция, привличаща хиляди туристи

Снимка: flickr.com

Снимка: flickr.com

Мостовете могат да бъдат плашещи (особено за хората със страх от високо), направени от различни материали, включително и стъкло, а могат да бъдат превърнати и в цветни градини.

Точно такъв е мостът на цветята, намиращ се в малкото селце Шелбърн Фолс в Масачузетс, САЩ.

Той се извисява над река Диърфийлд и е покрит с над 500 разновидности на сезонни цветя. Всички те са засадени от местни доброволци, които поддържат красивата „градина“.

Мостът е построен от железницата Shelburne Falls & Colrain Street през 1908 година и първоначално служел като пряк път, по който се пренасяли тежки товари от едната до другата страна на реката.

Железопътната компания обаче не могла да се справи с нарастващата конкуренция и в крайна сметка фалирала през 1927 година.

Тогава мостът бил изоставен. За две години той обрасъл с бурени, но жителите на малкото селце не желаели да го разрушават. Тогава Антоанет Бърнхам предложила мостът да бъде трансформиран в градина.

През 1929 година цветният мост бил купен за 1250 долара и женският клуб в града поел отговорност да се грижи за неговия вид. Традицията продължава и до днес.

Посетете нашата галерия и вижте по какъв начин изглежда мостът на цветята в Шелбърн Фолс, който всяка година посреща хиляди туристи.

Снимка: flickr.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари