IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нови забрани в някои от летните дестинации

5 юни 2019 07 40

За какво да внимаваме по време на почивката си

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Вече с пълна сила текат приготовленията за летните почивки. По-организираните от нас са готови с плановете за пътуване, а други се надяват в последния момент да се откъснат от работа и да заминат някъде със семейството или приятелите. Освен да се погрижим за доброто си прекарване, забавленията и почивката, трябва да знаем и за новите разпоредби и ограничения, които ни очакват в някои от страните. Наказанията започват от солени глоби и стигат дори до смъртно наказание, предупреждават от Българската асоциация по рециклиране.

На остров Капри е забранено използването на всички видове пластмасови съдове за еднократна употреба, торбички и бутилки като глобата ще бъде 500 евро за нарушителите. Пластмасата се оказва враг и в Египет. Там собствениците на ресторанти, аптеки, лавки и магазини ще бъдат наказвани, ако използват еднократни прибори.

Пушачите в Ибиса и Майорка ще трябва да се откажат от удоволствието си поне докато са на плажа. През лятото там влиза забрана, която ограничава пушенето на пясъка извън специалните за това зони.

Париж спира използването на електрически скутери и подобни превозни средства по пешеходни зони и тротоари. Забраната влиза от септември, а глобата ще започва от 135 евро.

Смъртно наказание грози всеки, който иска да си направи селфи на фона на излитащи или кацащи самолети на остров Пукет в Тайланд. Разбира се, наказанията първо започват от парични глоби, а наказанието със смърт е в краен случай, когато снимката е предизвикала сериозни последици като заплашване на сигурността на пътниците или е попречила на пилотирането на самолета.

Ако пък пътувате до Италия и в частност до националния парк „Чинкуе-Терре“, когато слизате на сушата няма да може да носите сандали и джапанки. Мярката е взета заради туристи, които идват с неподходящи обувки и засядат в скалите. Глобата е 50 евро, но ще трябва да платите и разноските на спасителните служби, които стигат до 2500 евро.

 

Снимки: iStock

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари