IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пари, деца, работа... За какво се карат съпрузите в отпуск?

21 юни 2019 11 30

Някои не спират да работят

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Харчове, свързани с пари, проблеми с децата или на работното място... Това са част от нещата, за които съпрузите се карат по време на своя летен отпуск. Според проучване на „Travel and Leisure“, често споровете между двамата възникват и заради това къде точно са избрали да почиват, къде са се снимали и кои точно снимки трябва да се споделят в социалните мрежи.

Общо 54% от участниците са посочили, че са имали конфликт с половинката заради това, че единият е загърбил почивката и през по-голяма част от отпуска е продължил да работи. Затова един от основните проблеми, поради които се карат съпрузите, е работата.

Почти половината от запитаните са си признали, че отделят време за работата си по време на почивка, дори по няколко пъти на ден, което е страшно дразнещо за другия. Нито един от участниците не е отговорил, че е изключил служебния си телефон и не е отговарял на запитвания на колеги, свързани с работния процес.

На почивка по световните плажове – къде има глоби?

Над 95% от анкетираните също са посочили, че всяко лято си планират само 1 седмица отпуск за море или планина. Две трети пък са признали, че понякога си взимат и повече дни, но по средата се налага да се върнат отново на работа заради някакъв проблем, който само те могат да разрешат.

Общо 47% от почиващите, които по неволя са работили, са отговорили, че е трябвало да го направят заради спешни въпроси, които не търпят отлагане. Едва 19% съобщават, че харесват работата си и не им пречи, ако ги притесняват по време на техния отпуск.

В проучването на Международната консултантска компания участват 1070 души, голяма част от които явно нямат пълноценна почивка през лятото.

3 неща, с които не бива да правим компромиси

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари