IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стил и дизайн – най-популярните тенденции за дома за пролет/лято 2024

24 април 2024 11 00

Ето какво ще е на мода при обзавеждането

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Настъпването на новия сезон означава, че е време да променим нещата. Независимо дали става въпрос за вашия гардероб или жилищно пространство, сега имате страхотната възможност да освежите почти всичко в живота си, докато се наслаждавате на по-топлото време.

Наскоро се появи ръководство за пролетни и летни тенденции, базирано на данни от търсенето на онлайн купувачите. Благодарение на него се създаде списък с девет прогнози за тенденции, които ще се появяват през пролетта и лятото на 2024 година, както и начини, по които може да експериментирате с тях.

Най-популярните тенденции за дома за пролет/лято 2024

Целувката на шефа

свещи istock

Свещи в коктейлни чаши. Снимка: iStock

Кулинарни и коктейлни ентусиасти, време е да блеснете. С възхода на популярни сериали, като The Bear, кулинарната култура изглежда става все по-масова. Според експерти, това е само началото, като много купувачи вече търсят повече теми, вдъхновени от храна, ресторанти и барове, които да включат не само в кухнята си, но и в целия дом, дори в гардероба.

Модерни етапи

Купувачите започват да търсят специални подаръци за поводи извън традиционните празници. Сега виждаме хора да празнуват важни моменти като деня на домашния любимец, приятелски годишнини и дори разводи с уникални подаръци, които помагат да се създаде специален момент на размисъл и признателност. Сега определено е моментът да вземете красива огърлица, която да подарите на най-добрата си приятелка – точно както сте правили като малки, но тази да е от истински благороден метал.

Мания по спорта

футбол istock

Снимка: iStock

Разбира се, спортното облекло никога не е излизало от мода, когато става дума за показване на любов към любимите ви отбори, но тази година манията по спорта е повече от изразяване на вашата страст към хоби спортовете, които играете с приятели. Извадете стари ретро фланелки или си купете нова персонализирана екипировка, която да вземете на следващия си мач, който ще гледате на живо или по телевизията.

Почитан от времето текстил

плетена чанта

Снимка: iStock

Съвременната мода се среща с винтидж шика от почитаните от времето текстилни изделия. Експертите обясняват, че много купувачи търсят качествени артикули, които излъчват усещането за домашен уют, но с модерна нотка. В този списък влиза абсолютно всичко – от удобни юргани, които баба ви е направила като дете, до онези стилове на плетене на една кука, които обличате за променливото време през пролетта.

Уестърн

Наскоро започнахме да виждаме все повече артикули, вдъхновени от уестърн тематиката, да се появяват в гардеробите ни, благодарение на Бионсе и непрекъснато разрастващата се каубойска основна тенденция. Именно заради това експертите прогнозират, че възраждането на Запада не е изненада. Този външен вид е свързан със смесването на грубост и шик, като същевременно остава верен на своите уестърн корени. Основните елементи включват кожа, тюркоаз, деним и много ресни. Може да носите тези части поотделно или заедно – независимо от вашите предпочитания – и понякога дори можете да изберете артикул с две каубойски теми в едно.

Но този външен вид не се ограничава само до дрехите. Тази тенденция е лесна за включване и в дома. Моливник във формата на каубойска обувка е чудесно допълнение към бюрото ви, когато работите от вкъщи.

Креативен портрет

Отминаха дните на по-традиционните сватбени подаръци, тъй като 2024 г. е свързана с това да бъдем креативни с това, което даваме на двойките. Тази тенденция го прави правилно, като празнува любовта с илюстрирани портрети, които не се ограничават до рамки за картини. Бъдете креативни с техния портрет върху чинии, дрехи, одеяла или дори персонализирана музикална плоча, която може да съдържа тяхната снимка и персонализиран плейлист, посветен на тях.

Романтичен интериор

романтичен интериор

Снимка: iStock

Социалните мрежи са тук, за да останат, но не всеки иска да му се напомня, че живеем в дигиталната ера. Благодарение на тенденцията „романтичен интериор“, не ни се налага, тъй като този външен вид ни връща към 90-те и началото на 2000-те години. Тези супер уютни и гостоприемни предмети ще ви създадат същото усещане като гледане на романтична комедия от онези дни.

7 пролетни тенденции за дома, които да опитате

8 дизайнерски грешки, които не осъзнавате, че правите

Шест начина да освежите банята си

Афтърпарти

Друга сватбена тенденция е всички афтърпартита да включват вечерни напитки и закуски, смесени със забавен декор, напомнящ за дискотека. Тази тенденция е свързана с поддържането на доброто протичане на празника, след като по-традиционната сватбена церемония приключи, с изобилие от диско топки и неонови светлини, които ви напомнят къде е купонът.

Градинско момиче

декоративни цветя

Снимка: iStock

Пролетта винаги изисква свежи цветя, но тази година има малко повече. Включете флорални мотиви навсякъде около вас – не само във вазата или градината. Тази тенденция включва всички украшения с красиви пастели, ботанически дизайни и винтидж аксесоари.

За още идеи за домашен уют и спокойствие последвайте профила на Tialoto в Instagram и страницата във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари