IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хармония в кухнята – чрез фъншуй

16 юни 2019 10 45

Боклукът не бива да се вижда

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Мечтата на всяка жена е да има хубава кухня. Когато си търси жилище с половинката, едно от нещата, на което обръща внимание, е тази стая. В нея тя ще прекарва доста време и затова трябва да я обзаведе по свой вкус.

В дома трябва да има хармония, която да се усеща както в спалнята, така и в хола, кухнята и останалите помещения. Според фъншуй, всеки един детайл там трябва да има определено място, за да носи просперитет на неговите собственици.

Смята се, че боклукът трябва да е на скрито място. Причината е, че не само мирише, а и по този начин няма да създава негативни мисли сред хората, влизащи в кухнята. Затова когато хората си правят вградени кухни, слагат коша в един от шкафовете до мивката. Пак по фъншуй, той трябва да се изхвърля рано сутрин и никога вечер.

Ето как да внесете хармония в кухнята, като я подредите по фъншуй:

Избирайки жилище, преценете внимателно къде се намира самата кухня. Добре е тя да е с прозорци, а не да е изместена в бивш килер или мокро помещение, където няма пряка слънчева светлина. Пространствата, които трябва да се осветяват само с лампи, са по-мрачни и потискащи. А за да готвите и стоите в стаята с удоволствие, вие се нуждаете от достатъчно светлина.

Източник: IStockphoto

По законите на древното китайско изкуство, никога не бива кухнята да е на северозапад, защото това носи лош късмет и финансови загуби. Хубав знак е, ако тя се намира в близост до входа на дома.

Петте основни елемента на фъншуй – огън, метал, вода, дърво и земя, трябва да са съчетани идеално в кухнята, за да може да има равновесие във въпросната стая.

Уют в спалнята – с шест лесни стъпки

Първото нещо, за което трябва да помислите, е каква печка да вземете и къде да я разположите. Според фъншуй, котлоните, фурната и самият цвят на уреда излъчват определена енергия. Ако искате да имате благополучие и пари, трябва да поставите печката на срещуположната страна на мивката и миялната. Така няма да има противоречие между огън и вода. Въпреки този съвет, ако стаята е по-малка и няма как да направите това, трябва да сложите живо растение между двете, което да поема негативната енергия.

Също така, когато правите проекта, поставете печката така, че да не се вижда от вратата на кухнята. Мивката пък трябва да е по-близо до прозореца.

Когато боядисвате стените, избягвайте тъмните тонове.

Когато купувате пердета за кухнята, вземете си по-светли и тънки, за да може да пропускат слънчевите лъчи. Колкото е по-светло в помещението, толкова по-приятно ще ви е да готвите там. Ако то не разполага с прозорци, си сложете диодни ленти, с които да направите кухнята по-светла и уютна.

Как да организирате малката кухня?

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари