След като скандалът около Харви Уайнстийн повлече и други знаменитости след себе си, адвокат на продуцента обвини актрисата Роуз Макгауън в лъжа. Според Бен Брейфман, твърденията на Роуз, че е била обект на сексуален тормоз от страна на Харви са „безочлива лъжа“, съобщи Асошиейтед прес.

Брейфман твърди, че Макгауън се опитва да „опетни“ клиента му, за да рекламира новата си книга „Brave“ („Смела“).

В мемоарите си, които излязоха вече на пазара, актрисата описва обвиненията си срещу Уайнстийн. Адвокатът каза, че клиентът му отрича твърденията на Роуз Макгауън.

Още по темата

Защитникът също цитира кореспонденция от „двама свидетели“, за да подкрепи позицията на бившия холивудски продуцент – на мениджърката Джил Месик и на носителя на награда „Оскар“ Бен Афлек.

Към изявлението бяха приложени няколко снимки на Роуз Макгауън, на които тя е във видимо близки отношения с Харви Уайнстийн по време на светска проява преди години.

Въпреки изявленията на адвоката на продуцента, именно след обвиненията на Роуз, много актриси последваха примера й и откровено разказаха за срещите си с Харви. Салма Хайек, дори го нарече чудовище.

Повечето от случаите на жертвите на Уайнстийн са били поканени от него в хотелската му стая под предлог да говорят по работа. После обаче той ги е принуждавал да правят секс с него.