Кой не обича банани? Те попадат в топ 5 на плодовете, които най-често консумираме през всички сезони. Пълни са с полезни витамини и минерали, както и любими на холандеца Стефан Бруше. Вместо да рисува върху хартия или платно, той го прави върху бананите.

Мъжът е номиниран за най-добър потребител на Instagram през май, като гласуването все още продължава. Неговите творения могат да бъдат намерени още във Facebook, Bored Panda, Pinterest и други платформи.

Бруше не прави само обикновени рисунки върху кората на екзотичния плод. Понякога той изрязва с нож част от нея и така „оживяват“ различни животни, известни личности, популярни сгради и комични ситуации от нашия живот.

Още по темата

„Обичам да рисувам върху банан“, казва артистът, който често прави уъркшопове за рисуване върху банани и други плодове и зеленчуци. Винаги когато има някой празник, той публикува своя тематична композиция с банани в социалните мрежи.

До момента голяма фирма-дистрибутор на банани, както и много известни марки, са платили луди пари, за да получат оригинална реклама на бизнеса си чрез творенията на Стефан Бруше.

Още за творчеството на холандеца вижте в нашата галерия.