IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стоянка Мутафова с юбилей – 70 години на сцената!

7 януари 2019 12 00

Актрисата със спектакъл в НДК на рождения си ден

Снимка: Булфото

Снимка: Булфото

Стоянка Мутафова ще отбележи "70 години на сцена" със специален юбилеен спектакъл на 2 февруари в зала 1 на НДК. С близки, колеги, приятели и почитатели. Тя ще стъпи на сцената навръх рождения си ден точно в 19:30 ч., а до нея ще бъдат Йорданка Христова, Силвия Кацарова, Мария Сапунджиева, Виктор Калев, Любо Нейков, Ненчо Илчев, Албена Павлова, "Тоника Домини" и др. 

Билетите за спектакъла се продават в мрежата на Тикетпортал, Билетен център в НДК, Билетна каса на "Арена Армеец". Цената им е от 20 до 70 лв. според мястото в залата. От днес в продажба се пуска и втори балкон поради големия интерес, като цените там са от 40 до 50 лв., съобщават организаторите от продуцентски къщи "Ажур Пико" и "Артишок". 

С изключителна енергия, винаги с усмивка на лице и страхотно чувство за хумор, Стоянка Мутафова продължава да е на сцена и до днес. "Кралицата на българската комедия" има в биографията си си изключително богата палитра от роли. Първата й е още от 1945 г., когато играе прислужница в пиеса на Молиер. 

Участва в много от емблематичните български филми като "Специалист по всичко", "Любимец 13", "Топло", "Бялата стая", "Кит", "Езоп" и други. 

Днес, на 96 години, актрисата продължава да играе активно, да изнася представления из страната и на сцената на Сатиричния театър в София. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари