IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Раздадоха наградите „Изборът на критиците“, кои са с призове?

14 януари 2019 12 40

Вижте кои са големите победители

Източник: Reuters

Източник: Reuters

Сезонът на наградите за холивудските звезди продължава. След като раздадоха Златните глобуси, дойде ред на отличията „Изборът на критиците“. Двадесет и четвъртата церемония по раздаването им се състоя в Санта Моника, Калифорния.

Водещ на шоуто беше актьорът Тей Дигс.

Първата награда за вечерта спечели Лейди Гага – за най-добра песен „Shallow“ от филма „A Star Is Born“. Певицата, която се качи на сцената със зашеметяваща рокля с гол гръб и дълъг шлейф, си подели отличието за най-добра актриса с Глен Клоуз за филма „Съпругата“.

Последваха още няколко двойни победи. Ейми Адамс от „Отворени рани“ и Патриша Аркет от „Бягство по учебник“ грабнаха наградата за най-добра актриса в лимитиран сериал или телевизионен филм. Двете импровизираха с обща реч на сцената.

Източник: Reuters

Филмът „Рома“ на мексиканския режисьор Алфонсо Куарон е най-големият победител на церемонията за наградите „Изборът на критиците“. Той получи четири отличия – за най-добър филм, най-добър чуждоезичен филм, както и две индивидуални награди за Алфонсо Куарон – за най-добър режисьор и за операторско майсторство.

Историческата комедия-драма „Favourite“, която бе с 14 номинации, с участието на Оливия Колман, Ема Стоун и Рейчъл Уайз, получи приза за най-добър актьорски екип.

Реджина Кинг, която спечели Златен глобус, получи награда за най-добра женска второстепенна роля – за участието ѝ във филма „Ако Бийл стрийт можеше да говори“.

Поредиците „Американците“ и „Удивителната госпожа Мейзъл“, взеха по три приза, сред които за най-добър драматичен и комедиен сериал.

Наградите „Изборът на критиците“ се присъждат от Асоциацията на кинокритиците, работещи за телевизията, радиото и интернет изданията (Broadcast Film Critics Association). Тя обединява 250 професионалисти от САЩ и Канада, както и от Асоциацията на телевизионните журналисти.

Златен глобус 2019: Най-добре облечените актриси

Любов на червения килим: Звездните двойки на Златен глобус

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари