IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За 150-и път: „Идеалният мъж“ на сцената на Народния театър

1 февруари 2019 12 50

Луиза Григорова и Юлиян Вергов разказват за тръпката на сцената

Източник: Bulgaria ON AIR

Източник: Bulgaria ON AIR

След броени дни на голямата сцена на Народния театър ще се качи звезден актьорски състав, за да изиграе класиката на Оскар Уайлд „Идеалният мъж“ за 150-и пореден път. В него играят Луиза Григорова и Юлиян Вергов, които разказаха пред Bulgaria ON AIR защо играят брат и сестра, но не си казват нито една дума.

„Това е представление, което се постави в Народния театър благодарение на проф. Васил Стефанов. В Париж той се запозна с режисьора Тири Аркур, който дойде и постави „Идеалният мъж“, обясни Вергов.

„В постановката участва Луиза Григорова и тя организира хората с автобуси да идват“, пошегува се актьорът по повод това, че вече няма билети за представлението на 10 февруари.

„Според мен основната причина е самата пиеса, Оскар Уайлд... Текстът им харесва, а и пиесата е поставена много изчистено и затова им харесва“, коментира от своя страна Григорова и уточнява, че в нея има много истини за живота.

„Всеки човек има някакви грешки, които е направил в живота си. То е малко нарицателно, реално оригиналното заглавие на пиесата е „Идеалния съпруг“. Въпросът е да имаш идеален съпруг, а не дали той е идеален мъж като цяло“, посочи колегата ѝ.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари