IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акцент в нощта на музеите

18 май 2019 05 00

Изложбата Васил Иванов. 1909 – 1975. Колекция Борис Бекяров в Двореца.

Снимка: PR

Снимка: PR

На 18 май – Европейската нощ на музеите – в Национална Галерия/Двореца е последната възможност да видите изложбата на Васил Иванов, Колекция Борис Бекяров, уредена по повод 110 години от рождението на художника.

Продължила повече от два месеца при изключителен интерес и посетена от хиляди хора, тя затваря врати на 19 май. Вече има планове експозицията да бъде показана и в други български градове, както и в чужбина. Освен на творбите на този уникален художник от тази изключителна колекция, поставени в специално създадена изложбена среда, препоръчваме да обърнете внимание на мултимедийната зала. 3D мапинг и анимация “ разказват“ за живота на Васил Иванов на дъновиския Изгрев и за връзките му с Учителя, Петър Дънов. Залата е озвучена с автентична музика на Учителя.

Може да видите и двата авторски филма, вдъхновени от творчеството на Васил Иванов: на Димитър Грива от 1967 г. и на полския режисьор Йежи Волен от 1966 г.

Луксозен каталог, принтове с произведения на художника и специална сувенирна флашка с дигитална версия на каталога, филми и документални снимки, съпровождат изложбата. Тях може да намерите в сувенирния магазин на галерията, който ще бъде отворен през цялата Нощ на музеите.

Заповядайте на това уникално изживяване в Нощта на музеите в Национална галерия/Двореца в София на 18 май.

Още кадри можете да видите в нашата галерия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари