IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жените мислят за напускане на работата 17 пъти годишно

10 януари 2019 09 50

Каква е причината?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Искало ли ви се е да напуснете работата си? Въпросът вероятно е риторичен, а причините може да са безброй. Според скорошно изследване обаче представителките на нежния пол си мислят за напускане на работното място средно 17 пъти годишно.

Проучването е дело на Асоциацията The Association of Accounting Technicians, една от водещите квалификационни компании, която е изследвала работното поведение и навици на над 2000 служителки на пълен и почасов работен ден.

Изследването се е състояло през септември и дава достъп до интересни разкрития и изводи. Според него средно статистически една жена мисли за напускане на работата си около 17 пъти годишно. А около 10 пъти обмисля дали да не промени кариерния си път.

Защо жените искат да напуснат работата си?

Интересен е фактът, че много дами преживяват афера на работното място. По резултати от изследването даже средно около 5 афери през целия си работен живот. Изследователите вярват, че офис романсът е една от водещите причини, които стимулират жените да пожелаят да сменят своето работно място. Нерядко те са жертва на дискриминация най-вече по отношение на заплащането и оценяването на труда им, което също ги мотивира да променят работното си място.

В топ 3 на причините се нарежда липсата на развитие. Тя се отразява негативно най-вече на жени между 25 и 40 години, които се борят за кариера и искат да трупат нови знания и опит.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари