IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да намерите и привлечете най-подходящите служители?

19 февруари 2019 09 40

Вашето усилие не остава незабелязано

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Да намерите добри служители си е истинско предизвикателство. Особено ако не ползвате фирма за наемане на персонал, а ги търсите и привличате сами. Ще ви трябва търпение и план за действие, за да не губите излишно време и енергия. Тези съвети може да ви помогнат:

1. Фокусирайте се върху хора, които познавате

Говорете с хората, които познавате и които смятате за професионалисти. Те може и да не си търсят работа, но познават други ценни хора, с които да се свържете. Освен това може да кажат по някоя добра дума за вас и вашата компания на тях и това да ги направи по-благосклонни евентуално да се срещнат с вас и да чуят предложението ви.

2. Преценявайте всеки кандидат на живо

Да си експерт в определена област не е достатъчно. Перфектният кандидат със сигурност трябва да притежава и други качества. Не избирайте само по CV, преценете човека на място.

3. Оставете кандидатите да говорят първи

Нека те си разкажат какво ги вълнува в професионален план, какви очаквания имат и т. н. Така няма да може да се нагодят на информацията, която сте им предоставили за вас, компанията и позицията и ще може да прецените по-обективно дали пасват.

4. Предложете им нещо, което искат

За да спечелите вниманието и мотивацията на специалисти да работят за вас, трябва да им предложите нещо, което искат. След като сте чули внимателно какви са очакванията им спрямо работата, възнаграждението и придобивките, вижте какво можете да му предложите, така че да се заинтригува от предложението ви.

5. Направете предложението лично

Първата среща е опознавателна. Дори да се харесате взаимно, ще оставите много по-добро впечатление, ако направите предложение на четири очи. Изглежда по-сериозно и по-персонално, а и имате възможност да преговаряте и коригирате на място нещо по предложението при нужда.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари