IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

През какви емоции минавате, когато напускате работа

7 юни 2019 11 50

Човешко е да имате колебания и притеснения

Снимка: Pexels

Снимка: Pexels

Напускането на една работа невинаги е толкова лесно. Особено ако сте взели трудно решение и сърцето ви все още до голяма степен е в старата компания и екип.

Нормално е да „скърбите“, нормално е да се чувствате тъжни, че се махате от място и хора, които са ви обогатили. Всъщност, както след раздяла човек минава през определени фази, подобно нещо се случва и когато напуска компания с „добри чувства“.

Ето и какви са те:

1. Притеснявате се, че сте направили грешка

Хората сме животни на навика и често новото ни плаши, дори вече да сме стъпили с един крак в него. Затова е напълно нормално да започне да ви яде някакво колебание дали сте взели правилното решение да оставите познатото и да се впуснете в нещо, което сте сметнали, че ще ви донесе повече възможности и позитиви.

2. Чудите се дали изобщо ще забележат отсъствието ви

Привързани сте към работата и хората, които напускате и е логично да се питате, дали и те са били поне малко привързани към вас. Дали ще им е криво, че вече ви няма или пък изобщо няма да забележат. По всяка вероятност ще забележат, особено ако години сте работили заедно.

3. Започвате да се вълнувате за новата работа

И идва моментът, в който новото е пред вас и се включва любопитството ви. Започвате да се вълнувате за това, което ви предстои и притесненията остават на заден план.

4. Обмисляте дали да не скъсате молбата си за напускане

Колкото повече наближава краят на предизвестието ви, пак започва да ви тресе страх и колебание. Ами ако не се получи? Може дори да ви се прииска да спрете процеса по напускане, но веднъж вече завъртели колелото, не си правите услуга.

5. Благодарни сте за всичко, което сте научили

А когато денят настъпи с лека носталгия си спомняте всичко хубаво на партито, организирано от колегите и у вас остават само приятните спомени и благодарността за всичко, което сте научили.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари