IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Майките са „лошите ченгета“, а бащите – забавните

18 май 2014 11 25

В повечето случаи децата виждат родителите си по този начин

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Обикновено майките са тези, които се грижат за детето. Те налагат правилата и възпитават. Ето защо в очите на малчугана неговата майка е като „лошото ченге“, докато баща му – героят, който го глези повече и му позволява разни волности.

Нови изследвания показват, че милиони майки се чувстват зле, след като цял ден са се грижили за своето дете, а при прибирането си вкъщи, изведнъж бащата се превръща в центъра на внимание. Жените смятат, че техните наследници ги смятат за „надзиратели“, докато приемат бащите като забавните и добрите.

Проучването установява още, че 70% от майките смятат, че що се отнася до дисциплината, на тях им е отредено да играят „лошото ченге“, докато бащите влизат в ролята на „доброто ченге“. Около 6 от всеки 10 жени са били толкова притеснени за ситуацията, че са повдигнали въпроса пред своя партньор. Много двойки дори са стигали до скандали заради тази тема.

Повечето майки се чувстват неудовлетворени, други се разстройват, докато една част се притесняват дали поведението им към детето не е прекалено властно.

Жените са убедени, че децата им по-често ги свързват с проверка дали са си написали домашните или подредили стаята. Образът на бащата пък се свързва с игри и забавления.

Ето защо може би не е изненада, че повечето жени биха искали да прекарват повече време със своите деца, за да могат и те да се забавляват с тях. Майките се радват най-много на три семейни дейности: посещение на плаж, игра на двора или плуване в басейн, пише Daily Mail.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Тройка Ахилова ( преди 9 години )
ЗАвиси от пола на детето! При момиченцата може и така да е, но за сина ми аз съм доброто ченге, а пред баща си не се ***...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Даа, тате идва и спасява положението!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
5kov ( преди 9 години )
Моята не би се зарадвала на нито едно от трите....да се развеждам ли???
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар