IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новото разбиране за бащинството: Децата пред работата

5 юни 2014 08 35

Мъжете предпочитат да бъдат до малчуганите, отколкото да изкарват пари

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Както жените и мъжете все по-често споделят товара на задълженията у дома, така вече татковците очакват всички ползи, които идват с родителството. Включително отпуск по бащинство.

Според ново проучване на Колежа в Бостън 89 на сто от мъжете смятат, че отпускът по бащинство е „изключително важен“ за тях. Много от тях се позовават на новите семейни структури, където и двамата родители работят.

Изглежда много бащи вече не смятат, че изкарването на пари е от първостепенно значение и поставят присъствието си при децата на по-преден план. Целта на изследователите е да определи какво е значението на бащинството днес и различава ли се то от традиционните възгледи.

Резултатите показват, че концепцията за бащинството се е променила до известна степен през последните няколко десетилетия. Това се дължи най-вече на факта, че все повече и повече татковци се занимават с отглеждането на децата.

В САЩ например, 50 на сто от работещите са жени, а в 70 на сто от домакинствата с деца и двамата родители работят. Но докато новите майки получават отпуска по майчинство от своите работодатели, същото невинаги се прилага за новите бащи.

Общото настроение сред мъжете, участващи в изследването е, че те се стремят да разделят по равно със своите съпруги задълженията вкъщи. Тези резултати съвпадат с данните от предишно проучване, което показва, че за последните 30 години татковците са удвоили времето, което прекарват със своите деца, пише Daily Mail.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
Тройка Ахилова ( преди 9 години )
Че преди обратното ли е било?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар