IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В кои случаи не трябва да прощавате измяната?

12 април 2016 15 35

7 знака, че трябва да си тръгнете с гордо вдигната глава

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Много хора считат, че ако простят изневярата на партньора си, ще проявят признак на слабост, за който ще съжаляват след време. Понякога това е точно така.

Преди няколко дни ви очертахме в кои случаи наистина има смисъл да простите измяната и да се опитате да съхраните връзката си, според британския семеен терапевт Трейси Кокс.

В някои ситуации обаче трябва да си тръгнете с гордо вдигната глава, защото просто няма да има смисъл да инвестирате време и енергия в тази разрушителна връзка.

Ето и в кои случаи не си заслужава да прощавате аферата на партньора си:

1. Това е поредният ви партньор, който ви изневерява

Ако всички ваши партньори досега са ви мамили, трябва да идете на терапия и да разберете защо допускате да бъдете третирани зле и с неуважение. Може би проблемът е у вас и вие си избирате неподходящи партньори, повтаряйки отново и отново един и същи модел на връзка. Може би страдате от ниско самочувствие или имате някакъв друг проблем. Най-добре останете за известно време без половинка и „поработете“ върху собствената си личност.

2. Половинката ви е изневерявала и на предишните си партньори

Ако сте си хванали за гадже сериен кръшкач, който просто не може да бъде лоялен на партньора си, то трябва да преосмислите тези отношения. Със сигурност нямате нужда от такъв човек в живота си, който ще ви носи болка и унижение.

3. Партньорът ви ви изневерява за пореден път

Ако сте на 20 години и сте си хванали гадже-кръшкач е едно, но ако вече сте след 30-те и половинката ви ви изневерява периодично, това е друга тема. В 20-те години човек може да се поучи от лошия опит и да продължи напред с живота си. Но след 30-те изневярата е изключително болезнена и не трябва да бъде прощавана лесно. Не давайте шанс на човек, който ви мами редовно и на когото не можете да имате доверие. Той ви дава ясен сигнал, че чувствата му към вас не са толкова важни за него, че не ви уважава достатъчно или че има различна от вашата ценностна система.

4. Половинката ви отказва да си признае аферата

Ако имате солидно, неопровержимо доказателство за изневярата на половинката ви, но тя не желае да си признае аферата и отрича до последно, значи това е човек, на когото не трябва да вярвате и да се доверявате повече.

5. Няма основателна причина за тази изневяра

Ако всичко в отношенията ви с партньора уж изглежда наред и въпреки това той ви кръшка, отношенията ви са обречени. За всяка изневяра трябва да има правдоподобна причина, различна от „Просто се случи“ или „Бях пиян“.

6. Половинката ви ви лъже и за други неща

Честността е в основата на всички добри отношения. Ако вашият партньор ви лъже често за различни неща, включително и за сексуалните си афери, то следователно вие няма да можете да вярвате на това лице в бъдеще. Най-лоши и опасни са онези лъжци, които мамят супер правдоподобно, в опита си да се защитят. Толкова правдоподобно, че понякога сами на себе си вярват и не могат да осъзнаят къде грешат.

7. Вие се борите с болезнената си ревност

Ако вие самият сте склонен към болезнена ревност и имате реални проблеми с това да се доверявате на другите, може би за вас ще е двойно по-трудно да простите изневярата. Вие ще продължавате да се отнасяте мнително и подозрително към половинката си в бъдеще и няма да успеете да съхраните връзката си, дори и да дадете още един шанс. В този смисъл няма логика да прощавате.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Shana wEST ( преди 7 години )
Той и е абсолютно безразличен.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Shana wEST ( преди 7 години )
Каква прошка? Тя е го е намразила за това няма прошка.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар