IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще възстановяват Китайската стена с помощта на дронове

10 май 2018 07 10

Тя е дълга над 20 хиляди километра

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Великата китайска стена е на повече от 2000 години и е съвсем нормално да има нужда от известно обновяване.

Тя е дълга над 20 000 км и се простира на много голяма площ. Някои нейни части са стръмни и рушащи се, следователно и много опасни за хората. Тези условия затрудняват ремонтирането ѝ.

За да се справят с този проблем, Intel и Китайската фондация за опазване на културното наследство си партнират. Те планират да използват дронове, с които да сканират триизмерно частите от Стената, които са се разрушили.

В района, който се намира в близост до Пекин, дроновете могат да помогнат за възстановяването на Стената в планинската ѝ част.

„Използвайки дронове, ние можем да проверим няколко аспекта на структурата, включително и области, които са недостъпни“, казва Анил Нандури – вицепрезидент и генерален мениджър на екипа на Intel. „Очакваме с нетърпение да използваме технологията си, за да помогнем за запазването на повече обекти от световното наследство в бъдеще“.

Великата китайска стена представлява редица укрепления от камък, тухли, пръст, дърво и други материали и е изградена, за да защитава Китай.

Няколко стени са били построени още през VII век пр. Хр., като по-късно са съединени, за да се получи по-голяма и устойчива конструкция, позната като Великата китайска стена.

Великата стена е възстановявана, поддържана и подобрявана от различни династии; по-голямата част от съществуващата стена е от династията Мин (1368-1644 г.).

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари