Кариерата на умните жени се развива стратегически. Животът се променя, а изборите ни могат да доведат промени, провокиращи растеж в професионалното развитие.

Тъй като жените прекарват повече време с домакинските задължения и грижата за децата, те може да се почувстват изолирани.

Затова на помощ идва стратегия, определена като „план за действие или политика, предназначена да постигне важна или обща цел“.

Когато мислите стратегически и изолирате емоциите, ръководещи процесите на планиране, вие сте в състояние да бъдете с по-реалистичен поглед и по-внимателни.

Интелигентните жени управляват успеха си, като следват тези стратегии.

1. Не се впрягайте за дребните неща

Научете се да отделяте малките дразнители от по-сериозните проблеми. Не позволявайте на останалите да ви извадят от кожата ви.

Емоционалната интелигентност е способността да управлявате емоциите си и да не им позволявате да контролират вашите реакции и взаимодействия. Много е важно да се освободите от безсмислени взаимодействия, които ви карат да се съмнявате в себе си.

Още по темата

2. Бъдете самоосъзнати

Научете се да гледате на себе си обективно. Това означава, че трябва да сте осъзнати по отношение на емоциите си и да можете да се погледнете от друга перспектива. Това ви позволява да мислите за ситуацията с ясно съзнание.

Разбирането на това кои сте в определената ситуация дава възможност да упражнявате изграждането на своя емоционален коефициент. При успешните лидери той е висок.

3. Бъдете наясно с мнението на останалите

Не забравяйте, че необходимостта от одобрение може да навреди на успеха ви. Трябва да сте наясно с възприятията на другите, за да се усъвършенствате и да повишите емоционалния си коефициент.

Разграничете мнението на другите за вас от начина, по който ви възприемат. Няма значение дали смятате, че не е вярно, това е тяхното възприятие.