IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Според зодията: Какъв колега сте?

2 юни 2018 10 45

Вашият слънчев знак може да разкрие как ви възприемат шефове и колеги

Снимка: istockphoto.com

Снимка: istockphoto.com

Вашият зодиакален знак може да разкрие не само отношението ви към работата и кариерата ви, но и подхода на колегите ви към вас самия.

Ето и как най-вероятно ви възприемат хората в офиса ви, според вашата зодия:

Овен

Овните са лидери сред колегите си. Хората от този знак са ентусиазирани и иновативни служители с независима природа. Проблемът им е, че те показват презрение към рутината и това дразни някои техни колеги. Природата на Овните ги тласка да се впускат първи във всеки един нов проект, но невинаги са най-прецизни в изпълнението му. На тях им липсва добра преценка и чувство за такт и това им създава врагове сред хората, с които работят. Хубавото е, че те компенсират с вродения си оптимизъм, който често е заразен.

Телец

Телецът държи на качеството в рамките на работното място. Той е постоянен, непоколебим и добросъвестен служител, който знае че огромното му предимство сред колегите му е именно неговата надеждна работна етика. Всеки е готов да се опре и да разчита на колегата си Телец, защото знае, че той няма да го подведе. Телците са практични, излъчват сигурност, а това е огромно предимство в съвременния несигурен свят. Телците се харесват и заради силното си чувство за дисциплина, но понякога колегите им се дразнят на тяхното упорство и инат.

Близнаци

С бързите си ум и изказ, както и със своя вроден чар, Близнаците са любимци на своите колеги и шефове. Те са страхотни в общуването, падат си манипулатори и лесно убеждават колегите си в своята гледна точка. Те са известни и със своята неуморима енергия и вероятно ще могат да съвместяват няколко дейности в офиса наведнъж. За да остане дълго време на една определена позиция, човекът от тази зодия трябва да има нови предизвикателства, с които да се справя. В противен случай той се отегчава и започва да плете интриги в службата.

Рак

Ракът е отборен играч и затова колегите му го обичат и ценят. Той обикновено блести в службата, без да си го поставя за цел, просто другите винаги го ценят високо. Представителят на тази зодия дарява с топлина и дух на приятелство хората с които работи. Той обаче е доста обидчив и не търпи критика, което му създава проблеми в службата, особено в по-конкурентна среда. Засегнатият Рак незабавно става студен и сдържан за неопределено дълго време. Ракът може да бъде лоялен колега, но трябва да бъде третиран с уважение.

Лъв

Лъвовете искат непрекъснато признанието на своите колеги и шефове. Те са убедени в своя изключителен характер и уникални способности и това понякога е леко дразнещо за околните. Те могат да са първокласни сътрудници, тъй като общуват с топлина, щедри са и са компетентни. Те са готови да свършат работата си без страх, дори да има някакви „неблагоприятни“ обстоятелства. Като цяло те са добри, лоялни колеги, но тяхното огромно его и желанието им за професионално величие им създават неприятели в службата.

Дева

Девите са много трудолюбиви и отдадени на работата си колеги, но този техен работохолизъм и интензивният им стремеж за израстване в службата, често им печели врагове сред другите служители. Те имат високи стандарти в професията си, които понякога са възприемани за нереалистични. Девите често са по-скоро дразнещи колеги, склонни да критикуват хората, с които работят, посочвайки им всеки един техен недостатък. Тази тяхна тенденция да сочат с пръст грешките на другите е най-неприятното им качество, особено когато работят в екип.

Везни

Везните са приветливи колеги с много приятно поведение. Те са майстори не само на комуникацията, но и на дипломацията. Те са безпристрастно справедливи и могат да балансират сред колеги с по-изявени и натрапчиви егота. Везните са перфектни във възстановяването на баланса в офиса, особено при работата в екип. Проблемът им е, че те не могат да работят в твърде стресираща среда, тъй като са любители на хармонията. Ако в службата стане напечено – Везните ще излязат в дълъг отпуск или в болничен.

Скорпион

Скорпионите са леко натоварващи колеги, които трудно остават незабележими. Те имат непоклатимо, почти обезпокоително самочувствие. Когато човек от тази зодия се ангажира с дадена цел, той е готов да премине през Ада, но да я постигне. Тази изключителна амбиция на Скорпионите, в комбинация с потайната им природа, ги превръща в не особено големи любимци в екипа, макар да са сред най-добрите играчи в отбора. Те имат остър ум и непримирим дух, които все пак будят искрено възхищение и дори завист у колегите им.

Стрелец

Това е любимецът в офиса – той е весел, забавен, страхотен идеалист, а на всичкото отгоре е изпълнен с огромен резерв от енергия и желание за действие. Стрелците са продуктивни колеги, които умеят да мобилизират целия екип в извършването на дадена работа. Те никога не се дърпат когато им се предложат нови, иновативни начини за свършване на дадена работа или проект. Стрелците са откровени хора, които могат да заразят с оптимизъм и енергия целия офис. Проблемът им е, че понякога са твърде откровени...

Козирог

Това е най-практичният, методичен, издръжлив и работлив колега, който можете да имате. Той може да се справи с всякакъв тип работа, с всякакъв вид напрежение и накрая резултатите да са повече от отлични. Козирозите имат нужда от престиж и уважение и затова действат решително, овладяно и амбициозно в службата. Те са от типа служители, които бавно, но сигурно ще стигнат до върха. Те са най-логичният знак в Зодиака, но понякога колегите им ги имат за твърде консервативни, скучни и не особено склонни към поемане на риск.

Водолей

Колегата ви Водолей вероятно е най-оригиналният, иновативен и любопитен човек в офиса. Той държи на усъвършенстването си в професионален план. Понякога хората от този знак са обвинявани в прекалено усложняване на служебните казуси и въпроси. Те твърде много анализират всеки един детайл в работата, а понякога това затруднява работния процес. Колегата Водолей притежава чудесно, авангардно мислене, което може да помогне на целия екип да се справи по-добре, стига разбира се, другите да му гласуват доверие.

Риби

Колегата ви от зодия Риби със сигурност притежава огромно въображение, абстрактно мислене и творчески заряд, които могат да помогнат на целия екип да се справи по-добре в непредвидена, трудна работна ситуация. Хората от този знак са супер състрадателни и няма да се поколебаят да помогнат на всеки един човек, с когото работят, стига той да им поиска помощта. Проблемът на Рибите е, че те мразят работното време от 9:00 до 17:00 и са склонни да се скатаят, а това не остава незабелязано от другите колеги.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари