IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зеленчукови палачинки

24 юни 2018 05 00

Как да ги приготвим?

Снимка: Cloves and vanilla

Снимка: Cloves and vanilla

Тази рецепта е изключително подходяща за закуска и леко хапване по всяко време, когато ви се хапва нещо солено, не съдържа глутен и е здравословна.

Спокойно можете да използвате тези палачинки като основа за парти хапки (за целта просто трябва да поставяте в горещия тиган много малки палачинки, като използвате чаена лъжичка).

Ето и как да си приготвите тези солени изкушения.

Съставки:

1 ч. ч. прясно мляко или неподсладено ядково мляко по ваш избор
1 ч. ч. овесени ядки
3/4 ч. ч. царевица от консерва или почистени и сварени зрънца прясна царевица
50 г сирене (по желание, аз използвам козе или овче сирене)
1 яйце или 3 броя пъдпъдъчи яйца
1 с. л. зехтин (може да го замените с разтопено кокосово масло, разтопено масло или олио)
1/2 ч. л. бакпулвер
Подправки: 2-3 стръка копър, щипка сол
За гарниране аз използвах пушена сьомга, крема сирене и малко копър за декорация.

Приготвянето на тези палачинки е като детска игра. В чашата на блендера смесете всички съставки и блендирайте с пулсации до получаването на гъста хомогенна смес. Трябва хубаво да се блендират зрънцата царевица. От готовата смес загребвайте със супена или чаена лъжица (ако искате много малки палачинки) и поставете в добре загрят тефлонов тиган/тиган за палачинки, при максимална степен на загрятост на котлона. Палачинките са готови буквално в рамките на минута. Следете ги и след като по повърхността се образуват дупчици обърнете с шпатула. По този начин пригответе всички палачинки. Не е необходимо да намаслявате тефлоновия ви тиган преди всяка палачинка, защото в сместа има добавено количество мазнина. В зависимост от големината на тигана и на палачинките ви, в един тиган може да съберете между 3 до 7 палачинки
Аз лично обичам да ги сервирам гарнирани с крема сирене, малко пушена сьомга и малко копър за разкош.
Да ви е сладко.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари