IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Средиземноморски тарт с риба тон

7 юли 2018 05 00

Как да го приготвим?

Снимка: Wellcometomykitchen.blogspot.com

Снимка: Wellcometomykitchen.blogspot.com

Тя е акушерка по професия, но хобито ѝ е да приготвя вкусна храна, с която да глези своите близки. Привърженик е на здравословното хранене и не се притеснява да експериментира в кухнята. Често използва продукти, които е отгледала в собствената си градина.

Tialoto.bg ще ви представя любимите рецепти на Десислава Киликчийска.

Средиземноморският тарт с риба тон, тиквички и чушки е изключително добър вариант, ако се чудите какво да приготвите за хапване.

Рецептата е подходяща за всички, които са фенове на морските хапвания, като същевременно комбинира в себе си сезонните тиквички и свежи червени чушки.

Необходими съставки:

  • 1 опаковка бутертесто
  • 2-3 с. л. олио или зехтин
  • 2 тиквички, едро настъргани
  • 200 г крема сирене с чесън и подправки
  • 185 г риба тон от консерва, отцедена и натрошена
  • 2 печени чушки, нарязани на ивици
  • 1 с. л. каперси, отцедени
  • черни маслини без костилки

Загрейте фурната на 200 градуса. Разстелете бутертестото върху голяма тава, покрита с хартия за печене. Разрежете леко тестото на 1 см от краищата му, като внимавате да не го отрежете напълно. Набодете с вилица тестото навътре от ивицата. Печете 15 мин.

Докато тестото се пече, в загрят тиган задушете настърганите тиквички, докато омекнат, а водата се изпари. Оставете ги да изстинат малко, преди да ги смесите с крема сиренето.Извадете бутертестото от фурната и натиснете леко с лъжица, ако има издути зони, без ивицата по края.

Разпределете сместа от тиквичките. Поръсете с риба тон, наредете лентите чушки и добавете каперсите. Накрая сложете маслините и печете още 15 мин, докато тестото стане златисто, бухне и се изпече напълно.

Източник на рецептата: Wellcometomykitchen.blogspot.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари