IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Остров Шри Ланка – новата модерна дестинация

28 юли 2018 12 00

Какво трябва да знаем за нея?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

След години на гражданска война, Шри Ланка отново е отворена за света и се превърна в една от най-привлекателните дестинации за почивка и екскурзия.

Това не е изненадващо, като се има предвид, че страната е в средата на Индийския океан, пълна е с плажове с перфектни условия за сърф, изобилства от природни паркове и разнообразие от екзотична флора и фауна. Индуските храмове и чаените плантации събират хиляди туристи, а историята на острова е не по-малко интересна.

Интересен факт е, че посетители на Шри Ланка, които имат татуировки на Буда или други религиозни символи, могат да бъдат арестувани и депортирани. В случай, че имате такава, но все пак искате да отидете в Шри Ланка, задължително трябва да ги прикривате през цялото време.

Шофирането в Шри Ланка изисква много специални умения и познание на местните маниери. Препоръчително е, ако не сте наистина много добър шофьор, да не сядате зад волана. Най-популярният начин за придвижване са триколките, по-известни като „тук-тукс“. Те оперират подобно на таксита и в много ситуации са най-надеждния и евтин начин да се придвижиш.

Туристическият сезон в различните локации варира заради дъждовете. Таксите за екскурзии и дестинации са много по-високи за туристи, отколкото за местни, като разликата може да стигне до десет пъти повече за чужденците.

Къде да отидете?

Отидете в Канди, за да видите Ботаническата градина „Шри Далада Малигава“ и „Передник“. Също така не е за изпускане традиционното танцово представление, което се състои всеки ден пред кметството.

Отидете в Матале и изкачете скалата Сигирия, разгледайте древните фрески и се насладете на панорамна гледка към района.

Разгледайте задължително древните храмове и руини в Анурадхапура. Частни екскурзии с лодка, за да се насладите на китове и делфини се организират в Мириса.

Някои от най-красивите места в Шри Ланка разгледайте в нашата галерия.


Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари