IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Есенен сладкиш със смокини

29 септември 2018 05 00

Как да го приготвим?

Снимка: wellcometomykitchen

Снимка: wellcometomykitchen

Астрономическата есен настъпи и е редно да я посрещнем с един сладкиш с аромат на есен и отиващо си лято. Сладки като мед смокини, черен шоколад и аромат на ванилия са идеалната комбинация.

Необходими продукти:

4 яйца

1 и 1/2 ч. ч. захар

1 ч. ч. кисело мляко

2 и 1/2 ч. ч. брашно

1/2 ч. ч. олио

2 ванилии

1 бакпулвер

100 г черен шоколад

6 големи, добре узрели смокини

В купа разбиваме яйцата и захарта до побеляване с миксер.

После добавяме киселото мляко, олиото и на бавни обороти смесваме до еднородна смес.
След това на няколко пъти добавяме брашното смесено с бакпулвера и ванилията. Към готовата смес добавяме шоколада начупен на парченца. Разбъркваме добре с лъжица.

Изсипваме сместа в тавичка застлана с хартия или намазана с олио и поръсена с брашно и отгоре нареждаме смокините нарязани на половинки.

Печем в предварително загрята на 220 градуса фурна около 40 минути. След като изстине, поръсваме с пудра захар.

Снимка: wellcometomykitchen

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари