IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пълнени чушки с кайма и карфиолен ориз

6 октомври 2018 05 00

Как да ги приготвим?

Снимка: wellcometomykitchen

Снимка: wellcometomykitchen

Всяка домакиня си има нейна рецепта за пълнени чушки с кайма. В доста рецепти на английски като заместител на ориза използват карфиола, което ще направим и ние.

Иначе всичко останало в тази рецепта е същото, както в традиционната.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

2 ч. ч. карфиолен ориз

1 кг мляно месо(аз си меля каймата, в този случай беше от свинска плешка)

1 глава лук

1 с. л. свинска мас(каймата от плешка е постничка, а тук гоним и мазнини)

1 с. л. чубрица

1 с. л. червен пипер

1/2 с. л. сол(ако ползвате готова кайма не добавяйте)

10-12 сурови чушки

Първо ще ви кажа как да си приготвите карфиоления ориз. Най-важното условие е да си намерите на пазара хубав и свеж карфиол, което в този сезон е лесна задача.

След това го разделяте на розички, като запазвате и долната месеста част. Измивате го добре и го оставяте да се отцеди от водата.

И сега имате два варианта, първият е да го настържете на дребно ренде, но аз лично предпочитам втория. Слагам нарязаните розички в чопъра и с няколко кратки пулсации го смилам до големината на оризови зърна.

Тъй като за тази рецепта ни трябват само 2 ч. ч., остатъка може да запазим във пликче във фризера.

В купа слагам всички съставки за плънката и омесвам добре. Оставям за 10-15 минути да поеме каймата аромата от подправките.

След това напълвам измитите и почистени от семето чушки, подреждам в тенджера, заливам с вода да ги покрие. Отгоре поставям една чиния, да ги затисне и варя на тих огън около час.

Готовите чушки сервирам с гъсто кисело мляко, тъй като още не съм открила удачен и режимен заместител на брашното във варената застройка.

Източник: http://wellcometomykitchen.blogspot.com/

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари