IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сладко от смокини на фурна

7 октомври 2018 05 00

Как да го приготвим?

Снимка: wellcometomykitchen

Снимка: wellcometomykitchen

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

4 кг добре узрели, но не прекалено меки смокини

2 кг захар

10 г(1 пакетче) лимонена киселина

ПРИГОТВЯНЕ

Смокините се измиват и почистват от дръжките.

Подреждат се в дълбока тава и се поръсват със захарта. Така престояват 24 часа в хладилника.

Слагат се да се пекът на 220 градуса във фурната, като от време на време внимателно се разбъркват. Аз ги разбърках не повече от 3-4 пъти за цялото печене. При мен печенето отне 2 часа и 30 минути, но вие пробвайте някъде към втория часдали сиропът се е сгъстил. Върху студена чинийка капнете капка сироп и наклонете, ако не се стича, значи е готово. Прибавете лимонената киселина, разбъркайте и оставете за още 5 минути във фурната.

Готовото сладко се насипва още вряло в сухи и горещи бурканчета(моите ги загрявам във фурната)Затварят се веднага с капачките и се обръщат с дъното нагоре. Аз не стерилизирам сладката и не съм имала никога провали, но вие, ако искате може да ги кипнете за 5 минути за капачка. Единственото за което съжалявам е, че не мога да го опитам, но режимът не позволява. Дегустаторите ми обаче казаха, че е невероятно и че ще изядат много палачинки през зимата.

Снимка: wellcometomykitchen

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари