IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да увеличите положителните вибрации в дома си?

10 октомври 2018 07 00

Всеки се стреми към домашен уют

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Чували ли сте, че колкото по-голям е хаосът в стаята на човек, толкова повече проблеми има да разрешава? Разбира се, животът в строго подредено пространство не може да гарантира на 100%, че всичко с нас е наред. Специалисти по фъншуй обаче са категорични, че спомага за домашния уют и хармония.

Древната китайска система на естетиката, при която се използват законите на Небето и Земята, подобряват атмосферата в жилището и влияят положително на личния ни живот.
Ако искате да освежите поне малко личното си пространство, ето няколко съвета как да го направите, за да ви носи то повече положителни вибрации:

1 Изчистете безпорядъка

Визуалното затрупване на стаята с най-различни предмети може да говори за емоционално разстройство, казва Кайт Скъдър, която е специалист по фъншуй. Тя препоръчва да се информираме къде да поставим конкретните предмети, за да ни върви. „Подреждането и освобождаването на пространство създава усещане за хармония и ред. Звучи странно, но това улеснява потока на положителна енергия в помещението, което е изключително важно.

Според Джена Филипс Балард, основател на академия за духовно извисяване, трябва да се откажем от предмети, които сме трупали в дома си с години, но не ни носят радост. Те само събират прах и отрицателна енергия. „Всеки път, когато се изхвърлят такива вехтории, се освобождава място, което канализира повече положителни вибрации“.

2. Префасонирайте пространство в дома ви

Кайт Скъдър е на мнение, че ако човек иска промяна в личния си живот, трябва първо да промени спалнята или друго помещение в дома, в което прекарва голяма част от времето си. След като се раздели с някои непотребни неща, късметът и вдъхновението ще го сполетят. В стаята трябва да има мебели и предмети, които имат смисъл за собственика им. Добавяйки естествени камъни към украсата, ние може да привлечем повече положителна енергия.

Източник: iStockPhoto

3. Купете си предмети за елиминиране на негативната енергия

Често се случва да ни заболи глава или да се почувстваме разстроени след посещение в дома ни. Това се дължи на така наречените токсични връзки, които е по-добре да избягваме. Ако искате да има повече положителни вибрации в дома ви, купете си предмети за изчистване на негативната енергия. Такива са ароматните пръчици, бамбукът, някои кристали и други. „Всеки път по време на голямо събиране, може да палите пръчиците. Тяхната миризма пречиства въздуха и гони лошата аура“, казва Скъдър. Може да си купим и ароматизатор с розова вода, който ще „омекоти“ вибрациите.

4. Отглеждайте повече растения

Кой не обича цветя? Да, те изискват много грижи, но колкото повече се развиват, толкова по-успешни са и хората, които ги отглеждат. Ако някое растение умре, не се отчайвайте, а го заменете с ново. По-добре да имате живи цветя, отколкото изкуствени. Алое вера и бамбук се препоръчват от специалистите по фъншуй. Те привличат положителната енергия, пречистват въздуха и отрицателните вибрации.

5. Фонтан с вода – за изобилие

Джена Филипс Балард е категорична, че фонтан с вода в дома може да увеличи положителните вибрации. Магазините за сувенири разполагат с изобилие от модели. Не е нужно да е голям, важното е да тече вода, която да „отмива“ лошите мисли и енергии. Водата се свързва с изобилието.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари