IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да си приготвим: Галет с плодове

4 ноември 2018 06 00

Бърза и лесна рецепта

Снимка: Wellcometomykitchen

Снимка: Wellcometomykitchen

Продукти за тестото:

220 г брашно

125 г студено масло, нарязано на кубчета

5 с. л. захар

1 яйце

За плънката:

плодове (круши, ябълки, праскови, сливи или череши)почистени от семките и костилките и нарязани на филийки, черешите и сливите разполовени.

1 с. л. мед, разтопен с няколко капки мляко или вода

3-4 с. л. захар за поръсване

В купа поставяме брашното и го смесваме добре със захарта. Добавяме студеното масло нарязано на кубчета и започваме да претриваме между пръстите, докато стане като пясък.

След това добавяме яйцето и оформяме тестото на топка. Завиваме го във фолио и оставяме в хладилника за 20 минути.

Върху наръсена с брашно хартия внимателно разточваме тестото, като се стремим да му придадем кръгла форма. Аз го набождам с вилица на няколко места преди да наредя плодовете. Подреждаме изчистените плодове, като оставяме по 2-3 см в краищата, за да може да загърнем тестото. Прегъваме краищата и прехвърляме внимателно в тава.

Отгоре намазваме тестото и плодовете с четка с разтопения мед и поръсваме със захар. В зависимост от вкуса ни може да добавим малко канела, когато е с ябълки или круши става страхотно.

Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна 35-40 минути или до добиване на приятен загар. Най-вкусен е като се охлади.

Източник: Wellcometomykitchen

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари