IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Girls on Tires: Модата при гумените ботуши и... зимните гуми

10 ноември 2018 10 30

Какво ги свързва и как да ги изберем

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Много бързо гумените ботуши се превърнаха в акцент във визията на модерната жена. Не само в България, но и по света. Поради характерното време, не е никак странно, че тази тенденция идва от Великобритания. Във неформална обстановка можете да видите с такива ботуши дори кралската снаха Кейт Мидълтън.

Луксозните брандове също нямаше как да подминат тази тенденция и още преди повече от 8 години ги включиха в колекции есен/зима.
Днес на пазара има голямо разнообразие от модели, цветове, дължина на тока, грайфер. Има и такива, които са обсипани с брокат, декорирани с кожа, с катарами и какви ли не още акценти.
Гумените ботуши изглеждат несъвместими с елегантността, но това е само на пръв поглед. Носенето им няма да ви направи по-малко женствени. Важно е с какво ще се съчетаят. Те са най-подходящи да се носят с дънки и спортно-елегантни поли и рокли.

Странно или не, гумените ботуши могат лесно да се съпоставят със зимните гуми. Жените шофьори знаят, че освен да се погрижат за своя шик през есенно-зимния сезон, трябва да се погрижат и за своята безопасност на пътя.

Като говорим за спортно-елегантната визия, няма как да не направим аналогия със зимното предложение на Continental – WinterContact™ TS 860 S. Този модел е най-подходящ за спортни автомобили от висок клас. Това, което ги отличава от другите модели е перфектното поведение на сняг, най-доброто спирачно поведение за максимална сигурност през зимата, превъзходно поведение при управление върху суха настилка за най-голяма прецизност на завиване и изключително ниско триене при търкаляне за намален разход на гориво.

Същите характеристики трябва да търсите и при гумените ботуши. Трябва да знаете, че те са различни видове не само като модел и цвят, но и като материал. Най-евтините са изработени от гума, които имат един съществен недостатък – запаряват краката, ако постоите в топло помещение. Каучуковите са далеч по-стабилни, но все пак ви препоръчваме силиконовите ботуши. Те се поддържат най-лесно и по-бавно се износват от гумените. Моделите с подплата пък придават повече топлина и комфорт.

Силиконовите ботуши имат най-голяма издръжливост, каквато характеристика има и моделът зимни гуми WinterContact™ TS 860 S. Освен това те имат висок рейтинг за икономичност на горивото. А както знаем – на гумите се дължат до 20% от разхода на гориво на автомобила ви.
Водеща при избора на ботуши и зимни гуми трябва да бъде вашата безопасност. Затова не се подвеждайте само по външния вид. През този сезон много важно е при ботушите да потърсите такива с подплата, а ако сложите и стелки – комфортът ще се увеличи неколкократно. Грайферът също е от значение, за да бъдем стабилни на мокри и снежни настилки.

Vision Zero или абсолютната безопасност на пътя е кредо и на Continental и техните гуми WinterContact™ TS 860 S.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари