IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да приготвим: Лучник

11 ноември 2018 06 00

Много добре позната и вкусна рецепта

Снимка: wellcometomykitchen

Снимка: wellcometomykitchen

Необходими продукти:

за тестото:

400 мл айрян (1:1 кисело мляко и вода)

1 яйце

3 с. л. олио

1 ч. л. захар

1 ч. л. сол

1/2 кубче мая

750 г брашно

за плънката:

600 г свинско месо (може и кайма, но с месо е по-вкусно)

лук (2-3 глави кромид, 2 стръка праз или връзка пресен)

1 к. л. червен пипер

чубрица, сол

олио

Приготвяне:

От продуктите за тестото замесваме меко тесто и го оставяме на топло да удвои обема си.

През това време приготвяме плънката, защото трябва да е добре изстинала.

В 2-3 с. л. олио задушаваме лука и месото нарязано на дребни парчета, когато водата се изпари и остане само на мазнина посоляваме, добавяме червения пипер и чубрицата и оставяме да изстине.

Източник: wellcometomykitchen

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари