IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 урока, които ще научите от самотната си майка

20 ноември 2018 09 40

Тя е истински пример за силна жена

Снимка: istockphoto.com

Снимка: istockphoto.com

В днешно време самотните майки (които сами отглеждат децата си), за съжаление, са се превърнали в огромен сектор от населението. Определено не е идеалният сценарий да бъдете отгледани основно от единия си родител, въпреки че това може да ви направи по-силна личност. Няма смисъл да се притеснявате от факта, че баща ви е отсъствал в определени моменти от живота ви, ако майка ви винаги е била до вас и винаги сте можели да разчитате на нейните обич и подкрепа.

Ако сте отгледани от самотна майка, със сигурност можете да разпознаете някои безценни уроци, които сте научили от нея.

Ето ги и тях:

1. „Не позволявай друг човек да открадне радостта ти от живота.“

Независимо колко разстроена е била майка ви от това, че се е наложило да ви отгледа като самотен родител, тя със сигурност си е стъпила на краката, след като е преживяла разочарованието от раздялата с баща ви. Тя със сигурност не е оставила самосъжалението и негативността да завладеят живота ѝ, особено предвид факта, че е трябвало да отгледа и възпита децата си качествено. След този развой в личния ѝ живот, тя е станала по-силна и непоколебима. Осъзнала е, че личното ѝ щастие и радостта ѝ от живота не зависят от това дали има постоянен партньор.

2. „Радвай се на независимостта си.“

В днешно време човек трябва да се стреми да бъде максимално независим, и финансово, и от чуждото одобрение. Животът невинаги се движи по определен сценарий. Майка ви е чудесен пример за това. Тя е жив урок как една жена трябва да бъде независима, за да се чувства добре в кожата си. В същото време тя ви е научила да бъдете нежни и грижовни към хората, които обичате. Да балансирате вътрешната си сила със своята чувствителност.

3. „Учи се от грешките си.“

Майка ви със сигурност ви е предала безценния урок, че дори и да усещате несигурност в даден етап от живота си, трябва да намерите начин да се поучите от грешките си и да продължите напред с гордо вдигната глава. Тя ви е научила да се обичате безусловно. Казала ви е, че всичко в живота се случва по някаква причина, и че в труден за вас момент не трябва да потъвате в самосъжаление.

4.„Живей без да гледаш назад.“

Миналото си е минало и не можем нищо да направим, за да го променим. Майка ви е пример за проява на сила и упоритост в етап, когато нещата в живота ѝ не са вървели по план. Тя очевидно се е съсредоточила върху настоящето и е гледала към бъдещето, а не е мислела за миналото. Тя ви е научила, че всеки нов ден е като бял лист хартия.

5. „Не губи надеждата си.“

Животът невинаги е честен спрямо нас. Повечето хора минават през изпитания, грешки и нещастия, които обаче не трябва да замъгляват фокуса им. Вероятно е имало много пъти, когато майка ви е губила надеждата си, но в крайна сметка е решавала да не става жертва на обстоятелствата и е продължавала да се бори като истински воин. Поучете се от нейния опит.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари