IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъжете се борят повече за брака си

22 декември 2018 16 15

Нивата на развод намаляват значително през последните 3 години

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Все повече млади хора живеят на семейни начала и отказват да се венчаят, посочвайки високия процент на разводи и разбити семейства. Това оправдание обаче вече не е валидно, поне не и във Великобритания.

Ново проучване показва, че нивата на развод при пресни семейни двойки са паднали драстично през последните 3 години на Острова. И според авторите на изследването причината е, че мъжете са се активизирали и са станали по-отговорни към задълженията си в семейството.

Още едно число, подкрепящо това твърдение, е ниският процент на разпадащи се бракове след 5-годишен семеен живот. Разводите при тях са намалели с цели 39 %. Фондация Marriage Foundation установява, че трайността на браковете се удължава, като разводът при двойките, които са заедно повече от десетилетие е намалял с една пета.

Авторите на изследването смятат, че високият процент на разтрогнати бракове е бил вследствие на погрешните причини, които събират законно двама души – обществено мнение, натиск на родители, финансови причини, непланирана бременност. Сега все повече мъже съвсем съзнателно и с желание подписват брачното свидетелство, което ги кара след това да се чувстват по-щастливи и да допринасят за хармоничен и балансиран семеен живот.

„Покрай всички приказки за развод и законови реформи е трудно да се усетят добрите новини. Но в момента процентът на разводи е много по-малък от този на неуспешните връзки без брак“, споделя Хари Бенсън от Marriage Foundation пред The Times.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари