IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Постни банички с гъби и маслини

6 януари 2019 06 00

Как да ги приготвим?

Снимка: Wellcometomykitchen

Снимка: Wellcometomykitchen

Продукти:

1 пакет точени кори

4-5 големи пресни печурки

3 стръка пресен лук

2 скилидки чесън

2 домата

шепа маслини без костилка

пресни подправки-магданоз, босилек, риган, мащерка и розмарин

сол

олио

настърган пармезан(по желание)

Приготвяне:

В малко олио задушаваме нарязаните на дребно чесън, лук и гъби. След като омекнат добавяме нарязаните на ситно обелени домати, подправяме със сол. Като изври течността от доматите добавяме нарязаните маслини и готвим още 3-4 минути. След като свалим от огъня добавяме и пресните подправки.

Оставяме плънката да изстине. Одринските кори са кръгли, нарязваме ги на 4 триъгълника всяка. В широката част слагаме 2 лъжици от плънката, прибираме краищата и навиваме на стегнато руло, всяко потапяме за секунда в купа с вода и редим в тава постлана с хартия за печене.

Поръсваме с няколко капки олио и щипка настърган пармезан и печем в загрята на 200 градуса фурна до зачервяване.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари