IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мамо, снимай ме: Малката Ванеса, която обича обектива

10 февруари 2019 13 00

Жена прави нестандартни фотосесии на детето си

Източник: Диана Петрова

Източник: Диана Петрова

Появата на детето в семейството е вълнуващ момент. Наред с безсънните нощи, кърменето и носенето на ръце, идва времето, в което двамата родители най-сетне си стъпват на краката, свикват с ревящото човече и стигат до решението да си направят първата фотосесия. Започва едно суетене, търсене на еднакви дрехи, фотографи.

Най-често майките са по-претенциозни за снимките на своето отроче. Вместо да трепери дали детето ѝ ще застане на едно място или ще заплаче в студиото, една жена решава да си спести цялото главоболие и разходите, като заснеме момиченцето си в домашни условия, при това по много по-оригинален начин.

Разглеждайки кадри от чужбина, Диана Петрова от Велико Търново копира някои идеи и създава различни „декори“, на фона на които фотографира своята 1-годишна дъщеричка. Получават се страхотни снимки и тя решава да продължи, като качва всичко в специално направения личен профил на детето в Instagram.

„Ванеса е много чакано и желано дете, първа рожба ни е, и още с появяването си започнах да си я снимам денонощно. Но някак си исках снимките да са по-специални, по-оригинални, приказни, с настроение. Всяка майка желае това, защото за всяка майка детенцето е целият ѝ свят“, разказва пред Tialoto.bg майката.

Малката Ванеса Георгиева е заснета като русалка на морския бряг, плава с рибарска лодка, лети с балони над зелени поля, опрашва цветята като пеперудка, носи високи токчета, готви понички, язди розов еднорог...

Снимането с различни декори става хоби на младата майка, която преди години е била модел. „Таткото в началото много ни се смя и се чудеше защо я снимам така, но след това като последваха и модните ѝ изяви, започна да се радва на всичките ѝ успехи... Сега само пита кога ще я снимам пак и какво съм намислила този път“, разказва още Диана Петрова.

Само за няколко месеца снимките на момиченцето обиколиха интернет пространството и неговите родители получават покани за фотосесии за различни списания. По думите на неговата майка, първоначалната ѝ идея е била не само да направи хубави спомени на Ванеса, но и да даде идеи на повече българки как да избегнат стандартните снимки в студио, които се предлагат. Сега обаче вече от няколко места я питат дали момиченцето ще стане модел като порасне.

Още снимки на едногодишното сладурче, което определено обича обектива, вижте в нашата галерия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари