IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10 знака, че сте на прав път в живота

2 март 2019 11 45

Как може да разберете дали се движите добре в професионален план

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Чудили ли сте се някога дали сте на прав път в живота? Всеки човек си задава този въпрос на един или друг етап от житейския си път. Ако мислите за това твърде често, може би нещата не ви вървят много добре. И обратно – ако по-рядко се питате дали се движите в правилната посока, вероятно нещата ви вървят с лекота и/или се развиват както трябва.

Ето и 10 знака, че сте на прав път в живота, в случай, че се чудите:

1. Нещата сами си вървят с лекота

Когато сте поели правия курс, вие ще имате усещането, че сякаш Вселената ви помага и ви се случват точно нещата, от които имате нужда, за да постигнете целите си. Появяват се точните хора и/или събития, които ви помагат да постигнете каузата си. Парите, които са ви необходими се появяват чрез дарение, наследство или от неочакван източник. Нещата просто си идват на място.

2. Не позволявате пречките да ви спрат

Да бъдеш на правия път не означава, че всичко ще бъде автоматично на мястото си в 100% от времето. Но ако когато възникнат препятствия, вие намирате „творчески“ решения, за да ги преодолеете или заобиколите, то животът ви върви добре. Например, имали сте гадна работа и точно когато всичко ви се е струвало черно, се е появила нова възможност, която ви е осигурила перфектно извинение да напуснете.

Ако сте на прав път, препятствията, които се появяват, не са нищо повече от нова врата, която трябва да отворите, за да можете да продължите към мечтата си.

3. Все по-малко се интересувате от това какво мислят другите хора за вас

Ако вече не търсите одобрението на други хора и нямате нужда да получавате потвърждение дали това, което правите, е приемливо или не, значи вие усещате, че се движите напред. Ако критиките от страна на скептиците вече не ви вълнуват толкова много, значи се движите към успеха.

4. Чувствате се мотивирани и развълнувани от това, което правите

Ако се гордеете с това, което правите, ако се вълнувате много от работата си и обичате да говорите с другите хора за нея, това е много добър знак. Вероятно правите това, което трябва да правите!

5. Вземането на решения ви изглежда по-лесно

Ако ви е все по-лесно да вземате решение между две опции, значи сте на прав път. Дори и да не сте наясно дали се движите в правилната посока, ако сте станали по-решителни, това е знак, че се чувствате добре в кожата си и ясно виждате и усещате какви са най-подходящите неща за вас.

6. Вие губите представа за времето, докато работите

Ако времето ви минава абсолютно неусетно, докато работите, значи професията ви е в съответствие с желанията на вашата душа. Ако работата ви тежи и часовете се нижат едва-едва, то пътят ви е погрешен. Ако работите върху нещо, което храни душата ви, възможно е да губите представа за времето, но то е защото работата ви увлича по един приятен, вълнуващ начин.

7. Не усещате да сте стресирани

Дори да работите усилено, ако го правите с ентусиазъм и мотивация, вие няма да се чувствате стресирани и/или претоварени. Грешният път в живота ни носи стрес, който ни въздейства и психически, и физически. Правилният път в професионален план може да ни донесе голяма ангажираност, но тази заетост ще ни изпълва с енергия и стремеж.

8. Здравето ви е добро

Хроничният стрес повишава нивото на кортизол и други хормони в тялото, което в крайна сметка води до отслабена имунна система. Изследванията свързват стреса с храносмилателните разстройства, главоболие, безсъние, депресия и тревожност. Ако сте на прав път в живота, вие ще се чувствате и в отлично здраве. Ще се усещате силни и готови да поемате нови предизвикателства в живота.

9. Не се налага да изневерявате на морала или на убежденията си

Ако сте избрали правилния път в живота си, няма да се чувствате така сякаш правите нередни неща, за които по-късно ще трябва да се извинявате или ще съжалявате. Когато имате пълна увереност относно вашите решения и действия, значи се движите в правилната посока.

10. Може да сте уморени, но не и изчерпани

Ключов начин да определите дали действията ви са в съответствие с целта на душата ви е да проверите как се чувствате след дълъг период на работа. Когато се движите по правия път, вие може да се почувствате уморени в края на седмицата, но не и изчерпани!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

titia ( преди 5 години )
imah podobni use6tania kogato pomagah na mujut , kogoto obojavam i obi4am . kogato toi dobi iasna predstava za problemi koito mojeh da mu pokaja , az se distancirah za6toto ne sum s nego samo zaradi rabotata mu a imenno i samo zaradi samia nego li4no. taka 4e vuv vremeto ne6tata izkristalizirat i dobivat iasni o4ertania.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар