IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цветя за празника – какво послание носят?

8 март 2019 12 30

Подберете внимателно букета за любимата

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Където и да се разхождате в днешния ден, ще срещате хора, носещи цветя. Пъстрите растения са предвестник на пролетта и начин, с който мъжете да засвидетелстват любовта си към своите майки и любими.

Зюмбюлите, лалетата и червените рози като че ли са най-подаряваните цветя на 8-и март всяка година. Освен тях обаче сергиите и магазините са пълни с много други. Разбира се, ще срещнете и по-находчивите търговци, които за празника са заложили на цветя от хартия, някои от които са пълни с луксозни шоколадови бонбони; мечета от изкуствени цветя; рози под стъклен похлупак и какви ли не други вариации, украсени с красиви панделки, чакащи да зарадват някоя дама.

Купувайки цвете, много мъже не се замислят каква символика носи то. Едни правят своя избор по цената, други по цвета, малцина са онези, които са наясно какво предпочита половинката им. Масово представителите на силния пол взимат рози, защото те са символ на любовта, а и коя жена няма да се зарадва, ако й подарят това цвете?

Ето какво послание носят най-популярните цветя, подарявани за 8 март:

Роза – символ на любовта и страстта в една връзка. С една хубава червена роза може да кажете „Обичам те“ на любимата жена. Смята се, че белите рози се подаряват само на приятели, на които много държите, но не и на интимни партньорки. Ако мъж купи жълта роза, той иска да каже „Сподели любовта ми“, но и чрез цвета ще изтъкне, че е ревнив. Розовата роза пък е символ на младостта.

Момината сълза – много фино цвете, което бързо увяхва. С него един мъж може да подскаже на жена си, че тя е почти съвършена колкото растението с нежни бели камбанки. Също така това цвете е символ на скромността и интелигентността.

Зюмбюл – може да се подари на майка, на леля, на близка приятелка. Символът на настъпващата пролет кара жените да се усмихнат, а ароматът му носи благоприятен ефект върху настроението. Синият зюмбюл се свързва с постоянството, белият с красотата, докато жълтият е за по-ревнивите. Лилавият и розовият е за по-емоционалните и романтични натури.

Орхидея – с нея може да покажете уважението си към своя колежка, към майка си или жената на брат си. Цветът на растението е съвършен, в някои страни то е символ на разкош.

Лале – с него може да благодарите на всяка жена, че я има, при това не само днес. Червеното показва, че се радвате да видите дамата насреща и я обичате. Жълтото е символ на слънцето и топлите чувства. Букет от лалета създава приятна атмосфера както в дома, така и в офиса. Ако сте взели това цвете, със сигурност то ще се хареса на получателката.

Лилиум – цветето на любовта и чистотата в отношенията между двама души. Нарича се още кралско цвете. Ако подарите букет с лилиуми на приятелката си, то тя може да си помисли, че имате сериозни намерения.

Теменужка – има жени, които обичат именно саксийните растения. Точно това е много нежно и леко капризно за отглеждане. Ако се полива повече, бързо умира. Символ е на целомъдрието, невинността и верността.

Цветя според зодията:

Овен – бегония, гусмания, азалия, макове и червени рози

Телец – хризантеми, иглика, циклама, теменужки, хризантеми

Близнаци – маргаритки, хризантеми

Рак – лалета, божури, агава

Лъв – слънчогледи, божури, хризантеми, китайска роза

Дева – теменужки, бонзай, драцена, фрезии

Везни – лилави цветя, лилии, хризантеми

Скорпион – орхидеи, алое, нарциси, бели рози

Стрелец – лилии, гладиоли

Козирог – бели карамфили, хвойна, лалета

Водолей – жасмин, нарцис, лотоси, бял люляк

Риби – божури, мимози, водни растения

Вицове за 8-и март, които ще ви усмихнат

8 март иде! Какво да не подарявате на половинката си

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари