IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За Великден: Шарени яйца с пяна за бръснене

22 април 2019 14 30

Защо не?

Източник: YouTube

Източник: YouTube

Остават само три дни до четвъртък, когато много семейства ще боядисат яйцата си за предстоящия Великден. По традиция първото винаги е червено и се оставя за къщата, но следващите се шарят по избор.

След като ви представихме няколко нестандартни идеи за шарене на яйцата, днес ще ви разкрием още една. При нея освен обикновените бои, които се разтварят във вода, се използва обикновена пяна за бръснене. В резултат на това се получават преливащи един в друг цветове по черупката.

Необходими продукти:

– предварително сварени бели яйца;

– пяна за бръснене;

– тава;

– течна или разтворима боя за яйца;

– ръкавици;

– хавлиена кърпа;

– оцет.

Начин на боядисване:

Варите яйцата на бавен огън. След като са готови, слагате малко оцет във водата и ги оставяте за около 10 минути.

Взимате флакона с пяната за бръснене и слагате плътен слой от нея по тавата. После капвате по малко от различните бои в нея. Взимате няколко яйца и ги търкаляте внимателно с ръка в пяната.

5 техники за боядисване на яйца

После вадите всяко шарено яйце и го оставяте да изсъхне добре на кърпата. За да не боядисате ръцете си, ползвайте гумени ръкавици.

Връщане към традициите: Шарене на яйца с восък

По-пълна представа за начина на боядисване може да добиете от видеото:

<iframe width="650" height="300" src="https://www.youtube.com/embed/ibTvo5iymkM" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

 

Как да боядисате яйцата с коприна?

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари