IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Според зодията: Какво вдъхновява всеки от 12-те знака (1 част)

25 май 2019 14 15

Говорим за вдъхновение, а не за мотивация

Снимка: istockphoto.com

Снимка: istockphoto.com

Какво ви вдъхновява? Ако си задавате този въпрос често, добре е първо да си изясните разликата между вдъхновение и мотивация.

Вдъхновението обикновено се определя като психическо и емоционално въздействие върху даден човек, което го тласка да постигне нещо в творчески аспект. Смята се, че когато видим нещо, което ни вдъхновява, ние се задействаме вътрешно чрез импулс и действията ни са непреднамерени, нито пък планирани.

От друга страна, мотивацията е процес на стимулиране на даден човек да действа по определен начин, за да постигне своята цел. Мотивацията е движеща сила. Хората чувстват необходимост да предприемат действия, когато са мотивирани, но усилията им не са спонтанни.

А какво вдъхновява всеки зодиакален знак? Тъй като астрологията определя нашите специфични личностни черти, вдъхновението варира от човек до човек и от зодия до зодия.

Ето и какво вдъхновява всяка една от първите шест зодии в зодиака:

Овен: Хората, които вършат неочаквани неща

Овенът е вдъхновен, когато хората около него излизат от зоната си на комфорт и правят удивителни неща като това да се ангажират с някакви благородни каузи, да вършат добри дела, без да очакват нищо в замяна. Или хора, които превъзмогват своите страхове и надмогват себе си в даден аспект, например възрастни хора, които участват в маратон и др. Всеки вид триумф над бедствието и напомнянето за силата и решимостта на човешкия дух са огромни източници на вдъхновение за човека Овен.

Телец: Радостта в най-чистата си форма

Радостта е голямо вдъхновение за артистичната душа на човека, роден под знака на Телеца. Радостта е дори по-значима за него от красотата, която също е източник на вдъхновение за хората от този знак. Телецът може да се вдъхнови от детския смях, от сладко бебе-кученце, от мил жест, който е предизвикал силни емоции и т. н. Всичко това дава увереност на представителя на този знак, че хората трябва да се опитват да изразяват себе си, без да се страхуват, просто наслаждавайки се на мига.

Близнаци: Интелект

Когато Близнаците научат за някаква нова, страхотна теория или интригуваща концепция, която ги засяга по някакъв начин, те са силно впечатлени и страхотно вдъхновени. Ако чуят нещо смислено, задълбочено и интересно, нещо, което може да промени тяхното мислене и гледната им точка, било то в лекция или в разговор, Близнаците получават прилив на енергия. Те изведнъж имат порив да научат повече и повече по темата. Възможно е толкова силно да се увлекат, че чак да се забравят.

Рак: Внимание

Ако искате да вдъхновите човек от зодия Рак, демонстрирайте внимание към неговата личност и делата му. Ракът се вдъхновява още от добротата и щедростта, но най-много го инспирира вниманието, проявено към самия него от страна на друг човек. Когато някой е достатъчно наблюдателен, за да вземе под внимание чувствата на Рака, представителят на този знак е силно поласкан и помни този жест цял живот и то до най-малките подробности. Вдъхновеният Рак пък се отплаща на своя вдъхновител с реципрочно внимание.

Лъв: Сътрудничество

Лъвовете се вдъхновяват от успешната си работа с други хора. Те обичат обмена на идеи и усещането, че са част от страхотен екип, в който всички работят заедно за постигане на обща цел. Когато един Лъв вижда, че идеята му се приема добре от другите хора, той започва да бълва силен творчески заряд около себе си. Лъвът не само работи добре с другите хора, но често е и лидер, който служи за вдъхновение на околните. Той единствено има нужда от позитивна енергия около себе си.

Дева: Изкуство от всякакъв вид

Независимо дали става дума за картина в Лувъра, улично изкуство, класическа музика или шоу на Бродуей, Девата би се вдъхновила. За нея е важно да вижда, че даденият артист е вложил цялата си душа в своето изкуство или в своя занаят. Изкуството разпалва творческия потенциал на Девата и я вдъхновява да изразява себе си. Понякога най-хубавото нещо за една Дева е да бъде объркана като противовес на нуждата й от ред. В такъв момент тя започва да действа без да мисли за недостатъците си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари