IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Психолозите препоръчват почивка на майките

5 юни 2019 11 40

Според експерти времето, прекарано далече от семейството е добре за взаимоотношенията

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Универсална истина е, че майките са супергерои. Успяват да съчетаят в 24 часа работа, грижа за семейството, домакинските задължения и да отделят време и за себе си. Често обаче това време не е достатъчно за една добра почивка, която да помогне на тялото да се възстанови от деня. Затова в социалните мрежи се появи нова мода, която съветва работещите майки да си вземат почивка от всичко. И то сами. Макар да звучи леко егоистично, психолози споделят, че т. нар. „ваканция за мама“ може да се окаже решаваща за семейното щастие. Дали жените ще пътуват сами или в компания на приятелки, важното е да се отделят за малко от ежедневието и от работата. Според експерти, отдалечеността на майката от семейството може да е полезна и за децата. „Много е важно за тях да видят, че мама и татко може да постигат идеален баланс“.

Преди да заминат, майките може да направят план за своята половинка, друга част от семейството или пък за приятели, при които ще оставят децата. В него да споделят всеки един навик на малчуганите и как да се справят с тях. Майки, които са се върнали от такъв вид пътешествие споделят, че се чувстват много по-уверени в своите способности за грижа към семейството, че са по-спокойни и по-търпеливи. „Когато си на такава почивка, разбираш, че тези хора вкъщи са най-ценното нещо в живота ти“.

Ако пък не искате да се отделяте за толкова дълго време от дома, то е нужно да излизате на по чаша кафе с приятелки няколко пъти в седмицата.

 

Снимки: iStock

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари