IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Забележителности в Париж, които да посетите

8 юни 2019 13 15

Къде да отидете, ако не искате да се бутате на опашките пред едно от чудесата на света

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Париж несъмнено е една от най-романтичните и красиви столици. Дом на едно от седемте чудеса на света, тя е предпочитана дестинация от много туристи. Историята на града и невероятната му архитектура, която разказва истории от миналото, привличат по 18 млн. души на година. Една от най-големите забележителности е Айфеловата кула, която сама по себе си се посещава от 7 млн. туристи. Но макар да е най-известната спирка от всяка екскурзия, тя си има доста добри претенденти за сърцето на всеки от посетителите.

Ако планувате пътуване до града на любовта, оставете си време да посетите и тези места:

Разходете се в градината „Тюйлери“

Ако сте през лятото в Париж, не забравяйте да посетите тази прекрасна градина. Реновирана през 1664 г. от Андре Льо Нотър, тя ще ви посрещне с типичен френски стил, в който със сигурност ще се влюбите. А когато времето навън е подходящо за разходка, нямате никакво оправдание да пропуснете това място.

Отидете на шопинг в квартал Маре

Разположен в трети и четвърти район, квартал Маре е една от най-модерните и най-интересните архитектурни зони в Париж. Той съчетава стилни магазини, музеи, художествени галерии, както и евтини барове, в които можете да се запознаете с типичното парижко население. А ако искате да прекарате деня си в шопинг, то улица Шарло е точното място за вас, пълна с дизайнерските си магазини.

Погледнете към Париж от катедралата Сакре-Кьор

Неовизантийският купол на върха на базиликата предлага на посетителите една от най-красивите панорамни гледки към Париж. Построена през 1914 г., Сакре-Кьор притежава тавана с най-голяма мозайка в цяла Франция.

Разходка по Сена

Със своята дължина от 780 км. река Сена преминава през каналите на френската столица, превръщайки дори най-обикновените разходки в очарователни парижки изгледи. Има чудни места, на които да спрете по време на дългия път, тъй като реката тече по 10 от 20-те парижки окръга. Не забравяйте да направите снимка на най-стария мост в Париж – Пон Ньоф.

Люксембургската градина

Намира се в центъра на Париж и представлява комплекс от дворец и парк. Това е един от символите на града, който не трябва да пропускате. Построена през 1612 г., тази забележителност е разделена на две – френска и английска градина – като включва в себе си 106 статуи, оранжерии и гора, както и фонтанът Медичи.

Купете си билет за шоу в Мулен Руж

Едно от най-известните кабарета в света, Мулен Руж е задължителна забележителност за всеки фен на драматичните изкуства. Разположен във вътрешността на вятърна мелница от 19-ти век, барът е сцена на няколко изпълнения, показващи на публиката невероятни костюми и впечатляващи танцови изпълнения.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари